Reformierakondlane Eenmaa, keskerakondlane Tuus ja IRLi liige Erki Nool osalesid New Yorgis Rahvusvahelisel Rahvaasemike kogunemisel ning said võimaluse ETV korrespondendi Neeme Raua kaamera ees nähtut-kuuldut jagada. See ei kulgenud aga vahejuhtumita - samal ajal, kui Tuus rääkis Eesti sotsiaalsest olukorrast, hüppas Eenmaa järgmist küsimust katkestades kaamera ette ja võttis jutujärje üle, vahendab Õhtuleht.

Sügavalt šokeeritud

Marika Tuus on juhtunust tänaseni üllatunud. Ta ütleb Publikule: "See on tüüpiline reformierakondlase käitumine. On ainult kaks arvamust - reformi arvamus ja vale arvamus."

Tuus nendib, et endise teleinimesena ei mäleta ta oma pika praktika jooksul kordagi situatsiooni, kus kaamera ees oleks alanud sõda. "See käitumine jääb tema (Ivi Eenmaa - toim.) südametunnistusele. Ma poleks ise elus selliselt käitunud. Minu lastetuba ei lubaks sellist asja ka unes."

Seisukohad läksid kaotsi

Marika nendib, et Neeme Raud tegi New Yorgis pika intervjuu ja kuulas ilusti tema seisukoha ära, kuid eetrisse läks vaid see osa, kus Eenmaa kaamera ette kargas.

"Tänu sellele läksid nii minu kui Eenmaa seisukohad kaduma ja saade ehitati hoopis sellele vahejuhtumile üles, mis arusaadav. Sellist asja teleajaloos juhtub ju harva. "