President Kennedy armuke

Seoses filmiga "My Week With Marilyn" on Marilyn Monroe taas aktuaalne. Seksikat blondiini meenutatakse kui naist, kes mängis küll ohvrit, kuid käitus ka ise õelalt.

Peter Lawford, kes oli abielus Ameerika presidendi John F. Kennedy õe Patriciaga ja tundis hästi ka Marilyni, mäletab, et Marilyn tegi õige inetuid ülesasteid.

"Ta oli president Kennedy järele hull. Ta mõtles välja kõikvõimalikke tuisupäiseid fantaasiaid iseendaga peaosas. Ta fantaseeris, et abiellub Johniga ja sünnitab talle lapsi. Ta oli kindel, et temast saab Jackie Kennedy asemel esileedi. Asjaolu, et John oli president, võimaldas Marilynile nende vahekorrale tublisti sümbolistlikke tähendusi külge pookida," rääkis Lawford kirjanik J. David Heymannile.

Jackie lubas lahutada

Peter Lawford kirjeldas, kuidas depressiivses seisundis ja uimastite mõju all oli Marilyn presidenti sedavõrd armunud, et helistas Valgesse Majja Jacqueline Kennedyle ja teatas, et tal on tema abikaasaga suhe.

"Jackie ei lasknud end tema kõnest häirida, vähemalt mitte väliselt," kirjeldas Marilyn hiljem Lawfordile. "Jackie oli Marilyni sõnade järgi nõus kõrvale astuma. Ta lubas, et lahutab John F. Kennedyst ja Marilyn võib mehega abielluda, aga esmalt tuleb näitlejataril Valgesse Majja kolida. Kui Marilyn pole valmis avalikult Valges Majas elama, siis visaku ta kogu lugu parem peast."

4. augustil, 1962 leiti Marilyn Monroe oma kodust surnult. Kui ajakirjandus palus Jacqueline Kennedylt Marilyni surma kommenteerida, ütles esimene leedi vaid järgmist: "Teda mäletatakse igavesti."