Eesti parim lumelaudur MARIO VISNAP käib Soomes ehitusel tööl, et oma ekstreemset harrastust rahastada.

 


Kohtume Marioga (22) Otepääl Väike-Munamäe nõlval. Käimas on FIS Eesti lahtised meistrivõistlused lumelauahüpetes «Otepää Big Air 2008». Vihma õnneks ei tibuta, kuid lumeolud on kohutavad. Valget vaipa jätkub vaid võistlusnõlva katteks.
Mario on teinud liiga pika hüppe. Ta kurdab, et võimatu on püsti jääda, sest maandumisolud on kehvavõitu. Siiski pääseb mees edasi ja nopib järgmises voorus võidu ettevaatliku, kuid tehniliselt hästi sooritatud hüppega Switch Backside 720.
«Võtsin liiga palju hoogu ja lendasin liiga kaugele,» ütleb Mario nässu läinud katse kohta. «Hinnatakse triki raskust, hüppe ilu, kaua sa lennu ajal lauast kinni hoiad ning loomulikult maandumist.»
Saltosid ta ei tee, sest nende eest punkte ei saa.

Leidis ööklubist kallima Mario on lumelauda sõitnud kümme aastat, neist viis on ta ka võistlustel osalenud. Visnap on Viljandis sündinud poiss, kes elab nii Tallinnas kui Otepääl. Viimane talv on tal aga hoopis Helsingis möödunud.
Kui lund ja trenniisu jätkub, siis võib Mario veel kaugele jõuda. Tervis on noormehel korras ja rangluud murdmata. Põlvede, käte ja hüppeliigestega on veidi probleeme olnud, aga Mario ei kurda.
Soomes harjutamiseks teenib Visnap raha ehitusel.
«Sellepärast sai mindud, et sõita saab. Helsingis on kallis elada. Teen lammutustööd. Lõhun kõiki asju, mida peab,» räägib Mario.
Pruut Reti, kellega Mario kohtus Otepää ööklubis Comeback, ootab teda Tartus. «Tegin hea valiku,» lausub Mario.
Lumelaudurite rammukatsumisel pole eriti palju pealtvaatajaid. Poole võistluse ajal saabub Eesti Suusaliidu president, europarlamendi liige Toomas Savi. Üks kiirabiauto on kogu aeg kohal, selle surisev mootor saadab publiku poole gaasipilvekesi.






Mario Visnap Sündinud 14.08.1985
Pikkus 184
Kaal 75 kg
Klubi: Otepää Õhujõud
Treener: Karel Kangro
Varustus: Forum, Special Blend, Smith
Eriala: Big Air
Saavutused:
FIS Maailma Karikavõistlustelt on tema parimad kohad 19., 20. ja 24.
Euroopa Karikavõistlustelt parimad 12., 14. ja 22. koht ning Otepää etapil 9. veebruaril 2008 tuli esikoht
Tippspordis alates 2004. aasta jaanuarist, kui sai Klagenfurtis Austrias FIS Maailma karikavõistlustel 24. koha