Laulja ja näitleja Marko Matvere ütles, et Georg Ots talle meeldib, seda isegi 45aastat pärast tema surma.
"Mulle meeldib see, et ma saan sõnadest aru ja see, et ma saan mõttest aru, laulu mõttest," ütles Matvere. Ja Georg Otsa viis seda mõtet lauldes edasi anda ongi just see, mis Matvere jaoks laulja nii heaks teeb.
"Ma arvan, et Georg Ots oli üks sedasorti inimene, kes mõistis, et sõnadel on mõte ja eristab meid loomadest," lausus Matvere.
Georg Otsa legendaarsest häälest rääkides ütles Matvere, et Ots hakkas suhteliselt hilja professionaalselt laulma ning on hilisemates intervjuudes tunnistanud, et ta treenis oma häält tublisti.
Matvere on lavalaudadel mitmel korral laulnud Georg Otsa laule, püüdes selle juures võimalikult palju ka talle hääleliselt sarnaneda.

"Öeldakse, et tal on hästi pehme hääl. Ta hääl ei ole võimas, läbitungiv, kriiskav, milline on näiteks ekspressiivsed tenorid. Aga ka baritonid, nagu ka minul. Mul on madalam hääl kui Georg Otsal, aga minu hääl ei ole romantiline bariton. Ma pean pingutama selleks, et kõlada romantiliselt."

Aga võimas siiski peab olema, eriti kui teatrilaval koos orkestriga lauldes.

Enda lemmiklauludest tõi Matvere välja Otsa esitatava saksakeelse aaria. Matvere võiks ka ise seda täitsa esitada, aga saksa keelt mees ise ei räägi. Matvere pidas silmas Wolframi aariat Richard Wagneri ooperist "Tannhäuser".

Saatejuht Grete Lõbu vihjas intervjuu ajal ka Georg Otsa keerulisele isiksusele, kuid Matvere ei tahtnud seda kommenteerida, kuna ei tundnud, et teab sellest piisavalt või et see oleks sobiv.

Matverele endale meeldib Otsa repertuaarist tema sissepoole vaatavad lood, aga Eesti rahvast võlus ta estraadilauludega, nt "Saaremaa valss". Kontserdite ajal palutakse Matverel just neid kergemaid laule laulda, kuid vahest kohtab ka tõeliseid muusikaarmastajaid, kes tõsisematest lauludest lugu peavad.

Soomlaste armastus Georg Otsa vastu tuli Eesti laulja oskusest nende keeles südamlikult laulda. Matvere sõnas, et kuna soomlastel tol ajal samalaadne laulja puudus, siis miks mitte armastada oma vennasrahva artisti.

Küll aga venelaste osas imestab Matvere, miks Ots neile niivõrd meeldis, sest kultuuriruum on teine. Ja ega Matvere osanudki öelda, miks Ots venelastele niivõrd peale läks ja läheb.

Marko Matvere usub, et kui Georg Ots oleks laulja tänapäeval, siis ta suudaks maailmalavasid vallutada. Küll aga tõi ta välja, et Otsa hääl ei olnud nii võimas kui nõuti, kuid Ots olla sellele kriitikale vastanud, et ta ei pea võimsalt laulma, kuna selleks on tema häält võimsamaks tegevad aparaadid.

Pärast intervjuud siirdus Matvere appi Metsatöllile, kellega koos anti öösel Ameerika publikule võimas kontsert.