Avandi tunnistas ETV uues telesaates "Selge pilt", et enne näitlejaks saamist käis ta läbi raske vaimse teekonna, mis terveks eluks talle jälje jättis. "See aeg, kui ma depressiooni põdesin, oli juba 20 aastat tagasi. Enne seda, kui ma olin armastatud näitleja ja kogu aeg nalja tegin. Mingisuguseid väikseid võnkeid on olnud ka hilisemas elus. Tõsisemalt põdesin seda enne lavakunstikooli astumist."

Avandi tunnistab, et pool aastat kestnud depressioonist tingituna ei mäleta ta oma elust ühte kuus, kus olukord oli kõige hullem. "See tunne on peaaegu väljakannatamatu. Minul avaldus ta nii, et värvid kadusid ära," meenutab ta oma mõtteid ja tundeid. "Õhtuti oli tavapärane see, et ma ilma igasuguse põhjuseta hakkasin nutma. Sellised nutuhood olid, et ma oskasin juba seda ette näha ja leida endale mingisugune nurgake, kus keegi ei näe. Vahetevahel juhtus seda ka ootamatutel hetkedel, et pidin ülikoolis loengust välja tormama, sest nutt tuli peale. Hommikused ärkamised olid kõige õudsemad, sest ei taha ärgata lihtsalt üldse. Vastik on kõik."

Depressioonist sai Avandi võitu tänu ema soovitatud psühhiaatrile. "Proovisin ka alkoholiga, see aitab ainult korraks, sest pohmell teeb olukorra veel õudsemaks," ei hakanud Avandi rasket võitlust ilustama. "August välja tulek kestis paar kuud, enne kui ma hakkasin tundma, et asjad ei ole nüüd enam nii hullud."

Tänu kogetule oskab näitleja nüüd enda mõtetes tunda ära märke, mida tähelepanuta ei peaks jätma. "On olnud märke küll, sest elu on pakkunud selliseid olukordi, kus ma olen olnud valvel, et nüüd peaks tulema. Ometi olen ma pääsenud ja isegi imestan."

Umbes poolteist aastat on olnud Avandi täiesti karsklane. "Mul on olnud lihtsalt alkoholiga probleeme. See tähendab, et ma pole mitte natuke liiga palju joonud vaid liiga palju joonud. Siis jälle tõmmanud tagasi ja siis jälle... alkoholism on selle nimi. Praegu on see minu kontrolli all. Ja kuna ma oskan neid märke juba tunda, siis hirm depressiooni ees aitas alkoholiga lõpu teha."