"Ma ei pane süüd kellegi peale. Kui nad seal tunnevad, et nii on õige ja nad meid sinna ei soovi, küllap siis leiame teised lahendused. Mina suhtun sellesse nii, et eks produktsioonil tuleb ikka vahel viperusi ette. See oli juhatuse otsus ja eks me kõik tea, kes seal juhatuses istuvad," tegi Koik delikaatse vihje Riigikogu esimehe Henn Põlluaasa suunas. "Äkki kellelgi lihtsalt viskas üle, et miks me peame siia neid tüüpe sisse laskma," muigas Koik heatujuliselt.

"Mina tean seda, et me tahtsime lihtsalt vaheklippe salvestada ja Riigikogu hoone pakkus justnimelt sellist olustikku, mida me selle jaoks vajasime. Ma küll ei tahaks hetkel sellesse süübida, mida selles episoodis teha kavatseme, aga ütleme siis nii, et Riigikogu oli eelistatud võttekoht. Et seal filmida, on aga vaja juhatuse luba ja seda me kahjuks ei saanud," sõnas ta. ERRi kommunikatsioonijuht Pille-Mai Helemäe lisas juurde, et kõik lahenes sõbralikult ja kedagi kusagilt "välja ei visatud".

Riigikogu Kantselei kommunikatsioonijuht Epp-Mare Kukemelk põhjendas negatiivset vastust sellega, et meelelahutussaate püsiv salvestamine Riigikogu hoones pole mõeldav. "Küll aga on Riigikogu üldiselt meediaväljaannetele avatud hoone, kuhu ligi 200 ajakirjanikul on püsiakrediteering, et Riigikogu tööd ja otsuseid kajastada," täpsustas Kukemelk.

Satiirisarja "Ongi Koik" saatetutvustuses ERRi kodulehel seisab, et sarjas saavad kõik, kes Eesti elus natukenegi pead tõstavad, terava huumorivihaga Märt Koiki käest üle turja, keegi ei pea värisema, kõik peavad naerma. "Ongi Koik" režissöör on Kertu Köösel, stsenarist Kaupo Meiel, toimetaja Reimo Sildvee ja produtsent Tiina-Mari Koljak.

Pikemat intervjuud Märt Koigiga saab muide lugeda juba mõne päeva pärast ilmuvast värskest Kroonikast!