Teose kaante vahelt leiab 50 armastuslugu, millest Laari enim on köitnud Karl Tähe ja Aino Tammi lugu: "Metsavendade armastuslood on kõige kurvemad," tõdes ta.

Raamatut vääriks aga ka Laari enda armastuslugu. Sel kuul saab viis aastat sellest päevast, mil Mart Laari tabas ootamatult insult. Et mees täna tagasi pildil on, selles mängib Laari sõnul suurt rolli tema abikaasa Katrin: "Ütleme nii, et ilma temata ma siin ei oleks ja siin ei olegi midagi muud ütlelda."

Laar tunnistas lisaks, et ilma abikaasata poleks temast ka ehk suurt riigimeest saanud. Nüüd täitub 25 aastat päevast, mil temast sai esimest korda peaminister. “Abikaasa nuttis meeleheitlikult. Mina ka nii rõõmus polnud ausalt öeldes. Oma lihtsameelsuses polnud ma sellega arvestanud, et ma nüüd niimoodi lõpetan kohe. Töö on töö ja töö tahtis tegemist. Keegi pidi teda tegema. Nii ta läks," jutustas Laar.

Tolleks hetkeks olid nad Katriniga olnud abielus juba kümme aastat, tuttavad veelgi kauem. Juba aastaid on kõneldud romantilist lugu, mil Mart Laar olevat alpikannipotiga oma praegusele abikaasale nooruspõlves rongijaama vastu läinud - poliitiku sõnul kuulub see lugu aga linnalegendide hulka.

"Mulle meenuvad paljud teised lilled," mõtiskles ta. "See kõik muu toimus ikkagi rahulikult. Nagu öeldakse, visadus viib sihile."