Kolm on kohtu seadus! Kuue aasta eest Lennuki koosseisus ümbermaailmareisi teinud kapten MART SAARSO (43) purjetas veebruari keskel kolmandat korda abieluranda.

Kaptenivormis altari ette astunud Saarso väljavalituks on tartlanna, müügijuhina töötav Kadi Gross (42), kes kannab nüüd mehe perekonnanime.

Luteri usku paar laulatati ühte Rapla kirikus, pidu lähimate sugulaste ja sõprade ringis peeti sealses Krantsi kõrtsis. «Ei midagi erilist, meeldiv koosviibimine, mõnus muusika — kitarrid — ja koju tagasi. Töö tahab tegemist,» nendib Mart, kes nagu Kadigi kandideeris roheliste ridades riigikokku.
Krantsi kõrts polnud sugugi juhuslik valik. Praegune kõrtsihoone kuulus esimese vabariigi ajal Mardi ettevõtjast vanavanaisale, siis tegutses seal kangatöötlemise vabrik. Saarsod elavad Tartus, kuigi perepea annab endiselt loenguid ka Eesti Mereakadeemias Tallinnas.

Nagu Mardile, on see ka Kadile kolmas abielu, kahe peale kokku on paaril kuus last. «Me loeme, et meil ongi nüüd üks suur pere ja küpses eas vanemad, kes oskavad seda kõike koos hoida,» muheleb Saarso.

Mart Saarso eestvõttel on aetud ka ohtralt kõneainet pakkunud Antarktika reisi, seni pole selleks aga piisavalt vahendeid leitud. «Parafraseerides Heinz Valku — ükskord me läheme sinna niikuinii,» on Saarso kindel. Mõistagi pole see lihtne: «Ma ei olegi harrastanud elus lihtsaid ettevõtmisi. Lihtne ettevõtmine on nõusid pesta või põrand ära pühkida, aga tuleb ka midagi muud ära teha.»
Igal juhul, nagu Saarso ütleb, ei taha tema olla mees, kelle kohta kunagi järele hüütakse — oli kah üks tore inimene! «Ma annan Eesti rahvale selle, mis mul anda on,» kinnitab kapten.