Mart Sanderi samanimelist sarja käsitleva uue raamatu "Litsid" esimestel lehekülgedel on mainitud: "Eesti Kultuurkapital ei toeta sarja "Litsid"."

Miks on otsustanud multitalent Mart Sander säärast fakti märkida? "See on avalik info. Kui nad toetaksid, siis peaksin seda kindlasti mainima," leiab Sander. "Kuna nad ei toeta ja see on nende kodulehel avaliku infona üleval, siis ma ei näe selles probleemi. Sama kehtib näiteks filmi puhul, kui filmiinstituut ei maksa ühelegi projektile sentigi. Ma arvan, et ka seda võib mainida."

Nimelt on Mart Sander toetuste puudumise tõttu valanud kireprojektidesse kogu oma isikliku vara. "Filmi alguseks pead sa olema rikas. Filmi lõpuks oled sa äärmiselt vaene," arvab Sander, kes on maha müünud kõik oma maalid, raamatud ja kinnisvara. "Peab midagi tegema, et professionaalselt filmida," leiab multitalent.

Nõnda on Mart Sander korraldanud oma isikliku vara müümiseks oksjoni. "Nipetnäpet ei saa ju müüa, kõik need projektid on väga kallid jah," leiab Sander. "Kui oled viisteist aastat tallinnlane, siis jäävad mingid korterid üle ja kui oled vanemate ainus laps, siis pärandust vahepeal oli aga see on kõik läinud." Nõnda on filmimaailma rikastamise nimel Mart Sander leppinud tänaseks ulualusega vaid temale ja ta kassile.