Uskumatu hoolimatus! Oma isa Andrus Vaariku (53) eeskujul ka näitlejana lavaelu maitsnud Marta Vaarik (25) puhkes šokist nutma, kui noobel kollane takso talle Viru tänaval otsa tagurdas ja, tundmata vähimatki huvi tema vigastuste vastu, lihtsalt minema tossutas. Poolteise nädala tagusest juhtumist on Martal mõlemad sääremarjad tänaseni sinised...

«Ma seda hetke ja valu, kui see juhtus, isegi ei mäleta,» meenutab Marta. «Võisin seal taguda äkki vastu auto tagaklaasi – aga see kõik on kuidagi ära kustunud.»

Marta oli kohal, kus ta auto ette jäi, pikalt seisnud ja sõbrannat oodanud. «Ma ei teagi, kas juht äkki tegi nalja... Võib-olla ta juba ammu proovis mulle märku anda, et võiksin mujal seista, aga ma ei pannud tähele? Seisin seljaga tema poole.»

Sellest aga, et midagi juhtus, pidanuks aga isegi väravapost aru saama! «Jõudsin veel autoakna juurde minna ja tegin juhile väga üllatunud nägu. Samas tuli mul nutt peale, pöörasin ümber ja tema sõitis minema – tal oli suhteliselt ükskõik.»

Marta ei kirjutanud numbrit üles, ta püüdis seejärel ennekõike oma hingamise korda saada, et ehmatusest tekkinud šokist hing kinni ei jääks. «Šoki sain, muud ei olnudki. On väga ebameeldiv, kui sulle sõidab suur asi otsa...»

Autojuhina avas lugu Marta silmi – olema ka ise roolis tähelepanelikum.

Hetkel, kui takso Martale otsa tagurdas, rääkis ta telefonitsi kasuisaga. Viimane sai Martast aga aru hoopis nii, et takso tagurdas otsa isa Andrusele kuuluvale Hyundai Tucsonile, mida nad Martaga ühiselt kasutavad. «Ma ütlesin, et auto sõitis mulle otsa, et helistan tagasi, ja panin toru ära,» seletab Marta isegi kergelt lõbustatult. «Tema rääkis emale, ema omakorda isale. Isa oli juba mures, kas tema auto on ikka terve! Kui nad said lõpuks aru, et takso sõitis just mulle otsa, siis nad olid muidugi korraks teistmoodi mures...»

Nii need jutud tekivadki!