Praeguseks on selge, et uste, seinte, DJ-puldi ja laudade peale sodis (pildil) suguelundeid ja vulgaarseid sõnu end kiilaks ajanud kunstnik Marta Vaarik (32), kelle lisaks üritusel viibinutele tundsid turvakaamera kaadritelt hiljem ära ka mitmed teised inimesed.

"Kauplus Aasia" Facebooki kontol ilmus juhtunu järel nördinud postitus – et mõtlev inimene nii ei tee ja sodija tulgu ise vabatahtlikult oma tagajärgi likvideerima! Klubi omanik Siim Susi ütleb, et tema juhtunuga kursis ei ole ja soovitab pöörduda tegevjuht Marek Poeli poole. Viimane ägestub seletamatul põhjusel ega kommenteeri sõnagi…

"Jah, mul jäi marker taskusse ja läks käest ära," tunnistab Marta. "Tänaseks on see lahendatud. Oleme üks kamp ja sellepärast oli see ka natuke inetu mu poolt oma sõprade koht täis sodida. Aga inspiratsioon külastab ikka töökaid."

Tegijal juhtub? "Jah," naerab Marta, "käsi on veel soe näituse tegemisest, ei saa pliiatsit käest panna."

Martal oli hiljuti Eesti Kunstiakadeemia galeriis maalide näitus, mis sai oma nime ühe Sveta Grigor­jeva luuletuse järgi – "Ma seilan mööda piraadimerd ja ükski t*ra mind ei takista".

Marta maalid on müügis ja kui kiirustada, oleks ehk võimalik soetada ka laud, mis "Kauplus Aasias" veel küürimata on. Marta ise oma loomingut likvideerimas käinud ei ole: "Nad tegid seal parajasti ka remonti – et enamuse said ise puhastatud, aga midagi ma veel ühe laua pealt peaksin kustutama…"