Asja uurib keskkriminaalpolitsei ning käsitlebki juhtumit ohuna peaministri elule: süüdistuse kohaselt ähvardas 31-aastane mees sotsiaalvõrgustikus peaminister Taavi Rõivast tapmisega. Seejuures kogus ja avaldas ta erinevat infot peaministri võimaliku elukoha kohta, kirjeldas peaministri isikukaitsjate töötaktikat ning nende kasutatavaid vahendeid.

"Martini süü on selles, et ta saatis ühele Reformierakonna fraktsiooni liikmele kirja, milles mängis sõnadega, justkui Taavi Rõivase voodisse tuleks panna surnud hobuse pea," kommenteeris EKRE aseesimees Martin Helme juhtumit Õhtulehele. "See on siis see juhtum, mida politsei hindab ohuks peaministri elule ja tervisele. Kui see ei ole politseiriigilikult raske rusikaga lahmimine, siis mis see on?" küsib ta.

Riigiprokuratuuri kinnitusel on jutt, nagu puudutaks kahtlustus mingil viisil hobuse pead, kas tahtlikult või teadmatusest levitatav vale. Oktoobri teises pooles peeti mees kuriteos kahtlustatavana kinni ning tema suhtes viidi läbi menetlustoiminguid.

"Teise inimese tapmisega ähvardamine ei saa olla aktsepteeritav ning sellisele teole järgneb õiguskaitsjate reaktsioon. Mehe käitumises oli selgeid ohumärke, kuna tema avaldused sisaldasid otseseid ähvardusi kõrge riigiametniku suhtes ning ka viiteid konkreetsetele sammudele, mida ta ähvardatava jälgimiseks teinud oli,“ ütles menetlust juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus. Menetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei ning juhib riigiprokuratuur.