Ehitusettevõtja ja Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni juht MATI HEINSAR (43) hoiab madalat profiili. Ent tema uus maja Viimsis võiks vabalt olla Kadrioru lossiga võrdväärne turismiobjekt.

 
Läinud suvel lasi Mati Heinsar lammutada oma senise, samal krundil seisnud ligi 600ruutmeetrise kodu, sest see jäi perele ja peremehe 20 vanast Vene sõiduautost koosnevale autokollektsioonile kitsaks. Nüüd on mehel ligi poole suurem ja uhkem maja katuse all.
«Ma ei sooviks anda intervjuud. Aeg ei ole sobiv,» ütleb Heinsar. Tagasihoidlik mees on muide ka Viimsi vallas tuntud heategija. Läinud aasta jõulude ajal lähetas ta terve bussitäie erivajadustega lapsi Jurmala veeparki Lätis. Toetust on saanud ka ränga vigastuse tõttu ratastooli jäänud motokrossisõitja Avo Leok. «Heategevus on mulle hingelähedane, kuid ma ei tahaks ka sellest pikemalt rääkida,» mainib Heinsar.
Vana maja lammutamise aegu rääkis Mati Heinsar Eesti Ekspressile, et uut kodu rajama tõukasid teda uued ideed. «Elasin selles majas kümme aastat. Otsisin pikka aega meelepärast krunti, aga ei leidnud. Samas meeldis olemasolev Viimsi krunt mulle väga. Ma armastan mere lähedust. Meri annab vabaduse,» seletas mees.
Ta andis mõista, et vana maja ümberehitamine olnuks liialt vaevarikas, ja lisas, et inimene ei tohi kunagi karta julgeid otsuseid.
Uue maja hinda ei soovinud Mati Heinsar kommenteerida. Teada on, et sinna tuleb arvukalt elu- magamis- ja vannitube ning korralik puhkuse- ja spaakompleks leilisauna, aurusauna ja treeningusaaliga.
Ka autokollektsioon saab veidi ruumi.