Eksbiitel PAUL McCARTNEY ja tema mõrsja HEATHER MILLS pidasid Iirimaal maha maailma kõige ekstravagantsemad pulmad.

Neli aastat pärast armastatud abikaasa Linda surma on eksbiitel Paul McCartney (60) jälle naisemees. Täpselt nädal tagasi võttis Paul naiseks 34aastase Heather Millsi — endise modelli ja heategevusaktivisti, kelle elu on olnud täis tormiseid sündmusi. Heatheri vasak jalg on 1993. aastast saadik altpoolt põlve amputeeritud.

Nende pulmapidu Iirimaal Monaghani maakonnas asuvas Leslie lossis oli viimaste aegade kulukaimaid — Paul käis tähtsa sündmuse eest välja 3,5 miljonit dollarit. 17. sajandist pärinev väärikas palee mahutas rohkem kui 300 külalist, kelle seas olid lauljad Elton John, Chrissie Hynde, Eric Clapton, Sting, Phil Collins, McCartney ainus elus olev bändikaaslane Ringo Starr ja Ameerika ekspresident Bill Clinton. Peo toimumispaika pulmakutsetele ei märgitud — külalistel paluti pulmapäeva hommikul koguneda edasiste juhtnööride saamiseks Londoni Heathrow’ lennujaama. Ometi ei tulnud kellelegi üllatusena, et läheb sõiduks Iirimaale. Selle väikese saladuse oli ajakirjandus juba mitu päeva varem välja nuhkinud.

Loobusid kõmulehe miljonitest
Lossi raskete raudväravate juures korjasid turvamehed külalistelt ära mobiiltelefonid ja fotoaparaadid — et laulatus kulgeks ilma ebameeldivate vahejuhtumiteta. Briti seltskonnaajakiri Hello! oli noorpaarile pulmapeo eksklusiivse kajastamisõiguse eest pakkunud 2,1 miljonit dollarit, kuid Paul ja Heather otsustasid sellest loobuda. Noorpaar oli siiski nii lahke, et tegi enne laulatust väikese jalutuskäigu lossi territooriumil, tänades väravate taha kogunenud külarahvast ja rahvusvahelist pressiväge, rahuldades veidi nende uudishimu. Mills rääkis, et pulmakleidi disainis ta endale ise, selle õmblemisel olid talle abiks kaks moekunstnikku. Paul paljastas, miks nad valisid Monaghani maakonna — sest ta ema on seal sündinud.

Laevukesega altari ette
Laulatus lossi territooriumil asuvas järveäärses St. Salvatori kirikus oli pühalik ja romantiline. Kiriku ehtimine valgete liiliate, roosade tulpide, karikakarde ning kreemikarva, valgete ja roosade roosidega läks maksma 140 tuhat dollarit. Pruudikimp koosnes McCartney nimelistest roosidest ja kahest pojengist. Paar saabus kirikusse antiiksel jahil, mis oli kohale toodud Euroopast ning mille järve tõstmiseks läks vaja üheksatonnist kraanat. Kraana rentimise eest käis Paul silmagi pilgutamata välja 35 tuhat dollarit.
McCartney peiupoiss oli tema vend Mike McGear, Millsi kõrval täitis pruutneitsi kohustusi tema õde Fiona.

Et pidu kulgeks ladusalt, oli Paul lasknud kohale toimetada neli mobiilkööki, neli võimsat generaatorit ning oma armastatud 15aastase sinise Mercedese. Ettekandjad tõid laudadele 300 pudelit Laurent Perrieri ja Cristal Rose’i šampanjat, 150 pudelit valget chardonnay’d ja 100 pudelit roosat merlot’d. Söögiks pakuti india taimetoitu ning meelelahutuse eest hoolitsesid 40 lauljat ja tantsijat.

Nii Paulile kui ka Heatherile on see teine abielu. Pauli eelmised pulmad olid märksa lihtsamad — Paul ja Linda pandi paari tagasihoidlikus abielude registreerimise kontoris, kuid liit pidas vastu 29 aastat kuni Linda surmani. Heather oli 1989. aastal põgusalt abielus arvutispetsialist Alfie Karmaliga.

Armastusel pole hinda
Kohal olid ka Pauli lapsed Stella, Mary ja James ning kasutütar Heather. Mõni nädal enne pulmi tunnistas Paul ajakirjandusele, et suhe lastega on tema naisevõtu pärast veidi komplitseeritud, sest lapsed ei taha pruuti omaks võtta.
Peretüli keskpunktis näis olevat moekunstnik Stella, kes ühe allika andmeil keeldus Heatherile pulmakleiti disainimast, teise allika andmeil solvas Stellat aga just see, et Heather ei palunudki tal seda teha. Pulma saabudes kinnitas Stella ajakirjanikele, et annab isa uuele abielule oma õnnistuse.

Müsteeriumiloor varjutab ka abielueelset lepingut, mida McCartney esindaja väitel ei
sõlmitud, kuna «see pole nende stiil». Paari lähikondlaste sõnul sai see aga siiski tehtud, tagades Millsile lahutuse korral McCartney miljardi dollari suurusest varandusest 28 miljonit dollarit.