Kuigi kriitikute lemmiklaps on ta alati olnud, olid NAOMI WATTSi elus ajad, kui ta oli valmis Hollywoodi unistusest loobuma. Meeleheite periood on nüüd õnneks möödas — Naomil veab nii töös kui ka eraelus.

Edu ja kuulsus pole Naomi Wattsile (37) kergelt kätte tulnud. Näitlejatari saatis küll kriitikamenu ning ta jõudis kandideerida isegi ühele Oscarile, kuid tema täht on tõeliselt särama löönud alles viimastel aastatel. Katsumuste aeg on lõpuks ometi ümber saanud — Austraalia näitlejatar hakkab vaikselt kuulsusega harjuma ja tänab sõbranna Nicole Kidmanit, kes oli talle rasketel aegadel toeks.


Inglismaal sündinud Naomi oli nelja-aastane, kui tema vanemad lahku läksid. Isa Peter — ansambli Pink Floyd helitehnik — suri, kui Naomi oli seitsmeaastane. 14aastaselt kolis Naomi koos ema ja vennaga Austraaliasse.


Enne kui filmid Mulholland Drive, Ring ja 21 Grams temast superstaari tegid, jõudis ta mängida arvukates unustusse vajunud B-kategooria filmides. Järgnevas intervjuus räägib ta oma raskest minevikust ja põnevast olevikust.

Kuidas sulle meeldis mängida filmis King Kong?

Väga põnev oli. Ma pole varem nii vaatemängulises filmis mänginud. Tegelikult on see ju vastamata armastuse lugu. See teema köitis mind.
1933. aastast pärinevas originaalfilmis veetis Fay Wray suurema osa ajast kiljudes. Kas sinu Ann on samasugune?

Ei. Peter Jackson tahtis, et kaunitari ja koletise vahel oleks sügavam emotsionaalne side. Ann ja Kong muutuvad teineteisest sõltuvaks, täpselt nagu see juhtub ka paljudes inimestevahelistes suhetes.


Kas sulle meeldivad sellised filmid nagu King Kong?

Ma eelistan süngemaid, isiklikumat laadi filme. Mind tõmbab eneseväljenduse tumedam pool.
Räägi oma lapsepõlvest.

Mul oli ebatüüpiline lapsepõlv, milles oli palju kurbust. Mu vanemad lahutasid, kui olin nelja-aastane. Isa abiellus uuesti, kuid enne surma plaanisid mu vanemad taasühinemist. See tegi tema surma eriti valusaks. See oli nii äkiline ja šokeeriv. Isa kaotus jääb minuga igavesti.


Kui raske sul oli, kui sind kutsuti filmi Mulholland Drive?

Ma ei suutnud maksta oma tervisekindlustust ja mul oli kolme kuu üür maksmata.


Miks kuulsus ennast sinu eest nii kaua varjas?

Kui ma kahekümnendates eluaastates olin, ei suutnud ma mõista, miks mind tööle ei võeta. Kõik need äraütlemised mõjusid mulle. Katsetel käies olin alati närviline ning naersin ja naeratasin liiga palju. Tekitasin inimestes ebamugavustunnet.


Kuidas sa suhtud meediatähelepanusse, mis sind nüüd ümbritseb?

Olen näinud, mida see Nicole Kidmaniga on teinud ja arvan, et see on mulle üht-teist õpetanud. See võib nii närvi ajada, et sa oled omas kodus nagu vang. Nicole’il on vajadus kogeda elu seikluslikult. Arvan, et ka minus on seda seiklusejanu.


Kuidas teist sõbrannad said?

Tutvusime ühe reklaamiklipi tegemisel. Olin 14aastane ja äsja Inglismaalt Austraaliasse saabunud. Hiljem töötasime koos filmis Flirting. Nicole on minu jaoks alati olemas olnud. Ta ei hüljanud mind, kui ma polnud edukas.


Kas sa teda kadestama ei hakanud?

Ei, tema edu on mind kõvasti inspireerinud. Kui tahtsin kõigest loobuda, soovitas ta mul kannatust varuda ja vastu pidada. Kui mul poleks olnud selliseid sõpru nagu Nic, oleksin kohvrid pakkinud ja tagasi koju läinud.


Ja sina toetasid teda, kui ta lahutas Tom Cruise’ist?

Selleks ju sõbrad olemas ongi. Oleme katastroofilistel aegadel teineteisele toeks olnud.


Kas sulle ei tundu, et oled hiline õitseja?

Täiesti. Lapsena reisisin palju. Reisin oma töö tõttu siiamaani. Võib-olla sellepärast ei saanud inimesed mulle kohe pihta. Nüüd, kui olen vanemaks saanud, mõistavad nad mind paremini.


Kuidas inimesed sinusse suhtuvad?

Inimesed ei pööra mulle eriti tähelepanu. Ma käitun eraelus normaalselt ja võin siiamaani ihuüksi šoppama minna. Tavaliselt ei tunta mind ära.


Kuidas sa kuulsusega hakkama saad?

Edu on mulle ikka veel natuke tundmatu ja ma näen vaeva, et sellega harjuda. Aga nii palju see mind ka muutnud ei ole, et ma sellega hakkama ei saaks. Edu juures on ka häid aspekte — näiteks saadetakse mulle ilusaid riideid. Ja ma saan restoranis laua ka siis, kui kõik kohad on reserveeritud. Mul on olnud mõned ilusad palgapäevad, tänu millele olen saanud endale maja osta.


Kas saad oma perekonnaga hästi läbi?

Mul on vennaga ainult 19 kuud vanusevahet. Oleme lapsepõlvest saadik teineteist armastanud ja vihanud.


Kas tahaksid endale perekonda?

Arvasin, et 30aastaselt on mul juba lapsed. Nii ei läinud. Aga ma loodan, et see juhtub veel.
Räägi oma kallimast Liev Schreiberist.

Oleme kui teineteise jaoks loodud. Mulle meeldivad vastuolulised ja tugevad mehed, kel on ka mõningaid nõrkusi. Mulle meeldivad mõtlikud, tõsised ja intelligentsed mehed, kuid nad peaksid olema ka naljakad ja tobedad. Mees peab suutma mind naerma ajada. Kui ta seda suudab, olen ma jalust niidetud.


Kas kahetsed elus midagi?

Jah. Kuid ma ei arva, et need olid vead, sest nad ei hävitanud mind. Ma sain selles äris peksa, aga see, mis mu lapsepõlves juhtus — mul ei olnud isa — jääb alati minuga. See on teinud minust selle, kes ma olen.