Teist päeva kestavad Nokia Kontserdimajas ettevalmistused meie muusikatööstuse suurimaks auhinnatseremooniaks – Eesti Muusikaauhinnad 2012. Täna toimuvad kontserdimajas tehniliselt kõige keerukamate etteastete lavaproovid.


Homme koguneb Nokia Kontserdimajja üle tuhande muusika-, meedia- ja meelelahutusvaldkonnaga seotud inimestele. Lisaks on piiratud koguses müüdud pileteid neile, kes soovivad üritust kohapeal jälgida.

Auhinnagala otseülekande eest vastutab mitmekümne liikmeline telegrupp eesotsas Ove Mustinguga. Paljude eriefektidega meie kontserdimaastiku üht keerulisimat produktsiooni juhib Magnus Müürsepp. “Muusikaauhindade galakontserdile omaselt on mitmel artistil on kavas tehniliselt keerukad ja visuaalselt silmapaistvad esinemised, kuid selle aasta show suurimaks väljakutseks on etteastete omanäoliseks lihvimine. Olulisim on seejuures anda võimas elamus nii televaatajatele kui kohapeal olijatele,” iseloomustas Magnus Müürsepp produktsiooni köögipoolt.

Auhinnatseremoonial astuvad üles kümme artisti, nende seas Liis Lemsalu, Ines, Getter Jaani, Outloudz, Terminaator, Ewert and The Two Dragons.

Kui Liis Lemsalu show märksõnaks on suur tantsunumber, siis Getter Jaani kavatseb laval etendada omanäolist teatrit. Mõlemad püüavad homme Aasta Naisartisti tiitlit.

Eesti Muusikaauhinnad 2012 galat juhtivad Lenna Kuurmaa ja Mihkel Raud.

Žürii järjestas 95 eelmisel aastal ilmunud albumit ning ligi sada muusikavideot 14s kategoorias. 15. kategooria – Panus Eesti Muusikasse võitja selgub muusikaauhindade taga seisva Eesti Fonogrammitootjate Ühingu liikmete otsusega, mis kuulutatakse välja auhinnatseremoonial.