LAURI VITSUT on linna kõmulisemaid võlgade sissenõudjaid, keda on läbi pekstud, püssist lastud, vahistatud ja korduvalt läbi otsitud.

Lauri Vitsuti (41) büroo aknalaual on hulk pudeleid — väikseid ja suuri. Üks neist meenutab mehist viljakussümbolit. Need on toonud talle tema tänulikud kliendid ja patsiendid. Riidepuul aga tolgendab kuulivest.
Unustamatu mees on jõudnud ka ilukirjandusse, hüüdnimega Prill. Mõned aastad tagasi arreteeriti Lauri Vitsut K-komando haaranguga. Tavaliselt tuuakse see maskides eliitüksus välja vaid eriti suurte kalade püüdmiseks. Ometi suudab mees rahulikult oma ööund magada.
«Kõik mis ei tapa, teeb tugevaks. Kui ma kohtus istun, siis ma sisendan, et see käib töö juurde. Tööd koju muidugi kaasa ei võta,» ütleb Vitsub ja räägib, et tema elu meenutab küll veidi seda Schwarzeneggeri filmi, kus mees ütles kodus, et on arvutispetsialist, aga muidu käis Araabia terroriste tapmas. Nii ongi ta koduste jaoks austatud jurist, kes nohistab päev läbi paberites ja õhtul ostab koju minnes kaks pakki piima. «Vahel loevad kodused ajalehti ja imestavad, aga ma ütlen, et ärge lehti lugege,» vestab Vitsut. Vahel ta isegi arvestab võimalusega, et äkki peab minema istuma. «Ma olen Tartu vanglas käinud. Saabki aja maha võtta,» kostab ta rahulikult nagu vanale kriminaaljälituse töötajale kohane.

Lähemalt 17. aprilli Kroonikast