Kohtunik MERLE PARTSi ja peaminister JUHAN PARTSi 13aastane poeg sai jalgrattalt kukkudes ränga peatrauma. «Ehmatus oli kirjeldamatu,» meenutab Merle Parts.

Kaks päeva enne euroreferendumit kukkus Tallinna linnakohtu kohtuniku ja peaministri poeg Toomas-Hendrik (13) Järvevana teel raudteeülesõidukohal jalgrattalt ning sattus raske peatraumaga Mustamäe lastehaiglasse. Nii veetsid ka eksabikaasad Merle (35) ja Juhan (37) Parts järgnevad päevad sealsamas poja käekäigu järele valvates.

Šokk kogu perele

Õnnetus liitis eksabikaasasid: peaministri turvaauto seisis suurema osa nädalavahetusest haigla juures. Haiglas aga lohutas murelik isa hoolitsevalt nutetud silmadega ema. Merle tunnistab telefonitsi, et just Juhan oli talle kriitilistel hetkedel enam toeks.

«Ehmatus oli kirjeldamatu,» on Merle Parts napisõnaline. Ta lisab, et poeg suutis teda enne haiglasse viimist teavitada.

«Tundub, et loodus on teda hoidnud, sest tema olukord on normaliseerunud,» märgib Merle Parts. Kolmandal päeval pärast õnnetust pääses Toomas-Hendrik, kellel diagnoositi peaajutrauma, juba kodusele ravile ema juurde.

Isa suust kukkunud

Nõmme Gümnaasiumis õppiva Toomas-Hendriku õnnetus shokeeris ka tema klassijuhatajat Maive Tammisaart. «Ta on väga tubli õpilane. Õpib ainult viitele,» räägib pedagoog oma õpilasest ülivõrdes. Õpetaja lisab, et tegu on toreda, sporti armastava poisiga. Tammisaar paneb lastele südamele, et nad jalgrattaga sõites ikka kiivrit kannaksid.

Nõmme Gümnaasiumis õppivate koolikaaslaste sõnul on Toomas-Hendrik oma peaministrist isaga sarnased justkui kaks tilka vett. «Nagu koopiamasina vahelt tulnud,» märgib treeningukaaslane. Koolikaaslaste sõnul ühendab Toomas-Hendrikut isaga ka kirg jalgpalli vastu.

Enne õpingute ja harrastuste juurde tagasipöördumist peab nooruk siiski veel paar nädalat kodus ema juures lamama. Seltsiks on talle ka õde, Partside 9aastane tütar Pille-Riin.