Teades, mida sisaldavad poekreemid, eelistab näitleja Merle Jääger neid ise teha. See ei pane rahakotile suurt põntsu, on loominguline tegevus ning tulemus lõhnab uskumatult hästi.

”Mu kreemitegemised algasid siis, kui üks mu sünnimärk imelikult käituma hakkas,” räägib Merca terviseajakirjas Üks. Enne, kui ta otsustas seda lõikama minna, kohtus naine sõbraga, kes ravib alternatiivmeetodil edukalt vähki. Sõber kirjutas talle pika nimekirja igasugusest sodist, mida sisaldavad kreemid, šampoonid ja muu selline, mida poes korduvalt endale ostukorvi pistame.

”Õnneks jäi mulle siis näppu üks suurepärane raamat äärmiselt lihtsate kreemiretseptidega. Kuna kreemitegemise protsess tundus põnev, otsustasingi katsetada.” Nüüd on Merle endale juba üle aasta aja kreeme ise kokku keetnud. Koostisaineteks kasutab ta mesilasvaha, kookose- või palmirasva või kakaovõid, roosivett ja kõikvõimalikke kasulikke õlisid.

”Mu nahk ütleb selle kõige peale ainult :”Anna veel – issand, kui hea!” Kui ma olen kodus jälle mingit kosmeetikat vaaritanud, on aroomid niivõrd meeldivad, et kõike on lausa lust peale kanda,” jutustab Merle.

Merlel on plaanis isegi hambapastat ise tegema hakata. Praegu teeb ta lisaks näokreemidele ka näovett ja kaerapiima. “Mõte sellest, et peaksin poest mõne kreemi ostma, on igatahes ammu unustatud.”