Ajakirja Cosmopolitani juhtiv Merle on käivitanud populaarse glämmilaada ja erinevaid iluürituste sarju. Merle töö üks osa on ilu, mood ja stiil.

Mis oli sinu teadliku elu esimene kokkupuude ilutoodetega?

Minu ema on eelistanud alati loomulikkust ja ta kasutas äärmiselt vähe kosmeetikat, naturaalset tooni huulepulk ja põsepuna olid põhitegijad. Nii piiratud vahenditega oli raske katastroofi tekitada. Küll aga mäletan, et naabritüdruku emal oli suure peegliga meigilaud, mille sahtleid me pahupidi pöörasime. Võis juhtuda, et külaskäigult koju saabudes nägin ma välja nagu varaküps Harry Egipti reklaamfilmi ilmutis — silmalaud kriidihelesinised ja suu pärlmutterroosa.

Kas lapsena oled ka ise “juuksurit” mänginud elik kääridega veidi juukseid püganud?

Juukseõnnetusi ma ei korraldanud, aga see-eest olin ma kõva meikar. 11-aastaselt sain läbi pingeliste katsete Sixtina mannekeenide kooli, kus olid programmis ka jumestustunnid. Uusi, läänelikke oskusi lihvisin ma absoluutselt kõigi peal — mudilastest vanaemadeni. Üks külla tulnud peretuttav pidi kreepsu saama, kui tema 4-aastane tütar saabus pärast pooletunnist lastetoas viibimist tagasi elutuppa ja nägi välja nagu polkovniku lesk.

Milline naine on sinu arvates ilus? Aga mees?

Isikupära, mida täiendab julgus ennast aktsepteerida ja armastada, on alati ilus. Samas ei oska ma kuidagi olla nende inimeste seltskonnas, kellel on eelnevad omadused olemas, kuid jääb puudu respektist teiste vastu. Ilus inimene suudab oma egost kõrvale astuda.

Mis on sinu hommikused ilurituaalid?

Tundest, et hommikune ilu algab meigiga, olen ma õnneks jõuliselt välja kasvanud. Rituaal nr 1 on klaas vett, tihti lisan sellele laimi või õunaäädikat. Teiseks harrastan joogat. Pea peal seis on kindlasti efektiivsem ilunipp kui päikesepuudri ohjeldamatu pintseldamine. Dush ja maitsev hommikusöök on samuti tervislikud ilutegijad.

Sa oled olnud pikkade juustega ja mida aeg edasi, seda rohkem käinud kaasas erinevate juuksetrendidega, mis on sulle ka alati väga hästi sobinud. Kes on sinu nõuandja?

Juukseküsimustes on meil väga hea koostöö juuksur Katrin Pilguga. Temas on tihti rohkem katsetamissoovi, kui ma oma peas seda võimaldan. Vahel peab ta taluma terve aasta igavaid lõikussessioone, kui tuleb lõigata täpselt nii nagu eelmine kord. Seda lahedamaks uue soengu tegemine meile kujuneb.

Kui palju sa riietuse valikul pead nõu stilistiga, kas sul üldse on oma nn. ihustilsti või on sinu stilist sisetunne?

Mul on pidevalt liiga kiire, et peenele stilistikale mõelda, töö ja tegemiste sisuline pool on mulle alati olnud tähtsam. Tavaliselt usaldan oma sisetunnet, mis on üldjuhul suhteliselt madala profiiliga. Mõnede üksikute suurürituste puhul olen pöördunud Cosmo moetoimetaja Ester Kannelmäe poole, et ta mu komplekti kiidaks või maatasa teeks. Hiljuti toimunud Cosmo iluhittide ürituse eel näiteks otsustasime veel sama päeva lõunapaiku, et kleiti tuleks lühemaks ja kitsamaks õmmelda.

Kust sa oma rõivad ostad?

Shoppan pigem välismaal, sest seal tekib mul reeglina vaba aega. Turvalisemad ostud teen erinevate brändide esinduspoodides nagu näiteks French Connection, TopShop, COS, American Apparel jne, mängulisemad asjad leian vintage-poodidest ja kirbuturgudelt. Muide, ootan järgmist Cosmo Glämmilaata nagu paljud teisedki!

Paljud nurisevad, et meie kaubandusvõrgus on halva kvaliteediga rõivad kolossaalsete hindadega? On sul selliseid kokkupuuteid, kui jah, milline see oli?

Muidugi on kokkupuuteid! Kiirmoebrändide tooteid ostes tuleb ju raha välja käia illusiooni eest. Küsimus on ainult selles, kui kaua see meelepete kestab. Kas asja selga tõmbamiseni, võib-olla jõuad seda enne väljavenimist, pusade tekkimist või nööpide ärakukkumist siiski mõned korrad kanda, tihti kestab illusioon esimese pesuni. Rohkema puhul on sul lihtsalt roppu moodi vedanud!

Mida hindad igapäevases riietuses?

Mugavust ja isikupära. Püüan neid kahte asja koos hoida.

Kes sulle meie moekunstnikest meeldivad ja kas oled neilt ka toodangut tellinud?

Mul on paari disaineriga juba paar aastat juttu olnud, et kuule, teeme mulle midagi. Aga millal? Siin on meie diskussioon alati pooleli jäänud. Parandan ennast kindlasti, sest Eesti moedisaineritelt rõivaste tellimine on igati tänuväärne. Esiteks toetad sellega Eesti moodi ja selle tegijaid, originaalne taies on üldjuhul väga kvaliteetne ja selle väärtus tõuseb ajas. Ester Kannelmäe ja Liisi Eesmaa, pange mõõdulint valmis.

Paljud tunnistavad, et nad ei vii ka prügikasti ilma meigita välja. Mis on sinu sõnum nendele naistele?

Prügikastil on sellest täiesti suva! Ausalt öeldes ei ole minu arust seksikamat vaatepilti kui meikimata koduriietes kaunitar.

Oled olnud saate “Tantsud tähtedega” juht. Samuti töötanud modellina. Mida sulle modellitöö andis?

Tegelikult olen ma modellitööd teinud väga vähe, mõned sutsud siin ja seal. Ilmselt seetõttu, et minu hiigelpilt rippus paar aastat restroani Novell kohal, kinnistus mu cv-sse modellikogemus. Modellitööd tehes sain teada, kui kurnav see võib olla! Samas oli proffide fotograafidega koostööd teha väga lahe kogemus.

Millised on läbi aegade viis lemmiktoodet, mida ikka ja jälle kasutad?

Minu isiklikud klassikud, mille juurde ma ikka ja jälle tagasi olen tulnud: - Chaneli parfüümid, eriti Coco Madmoiselle — ei vaja rohkem sõnu. - MACi matid huulepulgad — parim mattide huulepulkade värvivalik ja super püsivus. - Lushi värsked näomaskid — nii mõnusad, naturaalsed ja ökod. - OPI küünelakid — ülimalt shikid toonid, raudne kvaliteet ja sõbralik hind (160 kr). Minu praegune lemmik Yoga-ta Get this Blue. - Estee Lauderi silmaümbrusgeel Advanced Night Repair — mõnusalt pehme ja toitev, sobib kasutada nii päeval kui öösel.

Soovita lugejatele üks hea ilutoode, mida peaks kindlasti proovima?

8 tundi und teeb rohkem imet kui kõik maailma kosmeetikumid kokku, see ei ole koht, kust kokku hoida. Sama tähtis on ka liikumine — jala käimine on tore, aga ka regulaarne trenn on tegelikult kehale vajalik. Kui klubi jaoks jääb eelarvest puudu, siis sörkimas võib käia igaüks (kui just pole terviseprobleemi). Superboonus — seda kõike saab TASUTA!