Publik uuris Merle Palmistelt, kas mugavus on tõesti Eesti naisi enda alla tallamas ja kuidas näitleja meie tänavapilti hindab. Olgu öeldud, et Merle Palmiste on avalikel üritustel alati perfektselt riides ja fotograafid tulistavad oma välgud just glamuurse näitleja poole teele.

Mugavus dikteerib

Palmiste ütleb Publikule, et tal on tegelikult täiesti ükskõik, kuidas teised inimesed riides käivad, kuid ... "Tõepoolest, kui järele mõelda, siis liigne mugavus on see, mis tõesti aegajalt silma riivab.

"Omal ajal ei mindudki välja, kui kingad ja käekott omavahel ei sobinud. Täna mõtlen pigem nii, et jumal tänatud - selline aeg on möödas. Samas valitseb meid casual stiil. Minu meelest on noore inimese seljas kõik väga vahva ning noorus ongi otsingute ja stiilileidmise aeg. Kuid, mida aeg edasi, siis teatud eas võiks riie juba naist kaunistada," vihjab Merle, et mugavuse tagaajamine viib naistelt pahatihti elegantse joone.

"Mõelge, kui mugav on püksid jalga tõmmata ja nii ringi käia. Tean seda omast käest. Sa ei pea mõtlema, mis kott sinna juurde sobib ja mida jalga paned. Kuid tõesti on kohti, kus ei peaks teksades ilmuma."

Teksadega teatris ei käida!

Merle sõnul algab palju kasvatusest ja koolist. Tema tütar Elizabeth käib Prantsuse Lütseumis, kus õpetatakse, et teksadega teatrisse ei minda. "Kui ma seda esimest korda kuulsin, olin üllatunud, et seda lastele õpetatakse. On ju selge, et sa ei lähe argiste riietega teatrisse. Noorte stiili mõjutab palju kodune kasvatus, kool, kuid ka kirjandus ja filmid, mida inimene vaatab ja kust inspiratsiooni ammutab."

"Kunagi oli selline mõiste nagu labaselt või vulgaarselt rõivastumine. Täna sellist asja pole. See, mille üks välja kannab, ei pruugi teisele istuda. Retuusid sobivad tõesti Carmen Kassile, kuid kui naine on 150 cm pikk, kaalub 100 kilo ja kannab retuuse ning madalaid kingi, siis ... Tõesti, tänavapildis on palju lohakust ja ükskõiksust."

Mida Merle soovitab?

Mis on need põhiasjad, mis võiks Merle meelest ühel naisel garderoobis olla? "Näiteks must pliiatsseelik sobib paljude pluuside ja jakkidega. Väike must kleit. Loomulikult head kingad. Selle valikuga ei jää naine kunagi hätta. Kindlasti võiks olla ka üks korralik ja hästi istuv mantel."

Merle ütleb, et tal pole midagi ka teksapükste vastu. Vastupidi. Tema sõnul on ju ka teksad üks garderoobi osa.

"Aga kui sa käid teksadega 24 tundi ja mulle tundub, et mõni naine magab ka nendes, siis see mugavus muutub lohakuseks ja ükskõiksuseks. Ka tänavapildis tahaks näha rohkem isikupära."