Laupäev. Kell kaks öösel. Tallinna lennujaama saabuvad heatujuliselt kohtunik MERLE PARTS ja endine kapolane PRIIT TIKERPE. Lennuk võtab suuna Egiptuse kuurorti.

Kuigi Harju maakohtus käib endiselt kohtunik Merle Partsi (36) ja tema abikaasa Priit Tikerpe (34) lahutusprotsess, püüab paar abielu päästa. Sel nädalal peavad seda aitama teha Egiptuse tulikuum päike ja maaliline mererand. Kroonikale teada olevalt naudivad Parts ja Tikerpe juba mõnda aega täisväärtuslikku kooselu, vaen ja pisarad tunduvad olevat unustatud. Samas on juriidilises hoos nende lahutusprotsess.

Lennujaama saabusid Parts ja Tikerpe tujus, mis ei meenutanud karvavõrdki vaenujalal lahutajaid. Kuna lennureis hilines väljakuulutatust üle kahe tunni, võttis paar ooteruumis istumise asemel takso ning lahkus, et tund enne lendu kell kaks öösel jälle tagasi olla.

Kokku-lahku

Merle Parts andis abielulahutusele ametliku käigu juba ülemöödunud aastal. Läinud kevadel ilmnes ka üks põhjusi: kaitsepolitsei endine direktor Priit Tikerpe sai skandaalse OÜ Kakumäe Võrkude juhatuse liikmena süüdistuse rahapesus, kuhu oli segatud ka toonane abilinnapea Vladimir Panov. Peale selle on Merle Parts kurtnud mehe vägivaldsuse üle. Mustamäe haiglas välja antud tõendi kohaselt tuvastati tal kaks aastat tagasi koljuluumurd ja näovigastusi.

Läinud suvel, pärast esimest istungit juuni alguses, tunnistas Parts, et Tikerpe on lahutuse vastu ning on saatnud kohtule ka vastavasisulise kirja. Mitmes ajalehtedele antud kommentaaris on Tikerpe pärast vahistamist öelnud, et armastab Merle Partsi väga ja püüab teda tagasi võita.

Nii mõnigi Merle Partsi tundev inimene on iseloomustanud kohtunikku kui omapäraste tundekeerdkäikudega naist, kelle elu on ettearvamatu.

Kohturingkondades arvatakse, et lahutusprotsessi käivitamine võis olla kattevari Partsi maine säilitamiseks kohtunikuna. Sellele räägib vastu tõik, et kuigi keskkriminaalpolitsei loobus poolest süüdistusest Tikerpe vastu, pole Parts oma avaldust Harju maakohtust tagasi võtnud.

Partsi ja Tikerpe abielu on kestnud rohkem kui viis aastat, kooselu sai alguse paar aastat enne ametlikku jah-sõna. Paari ennast ei õnnestunud Kroonikal tabada. «Merle Parts ei viibi praegu Eestis ning temaga ei saa rääkida,» vastab naishääl Partsi mobiiltelefonis. Seebiooper jätkub.