Merlyn Uusküla rääkis oma esimesest emadepäeva kogemusest raadi Elmaris, kus tunnistas, et on tähtpäeva juba kaua oodanud. "Ma ootasin seda päeva juba võib-olla isegi rohkem kui oma sünnipäeva. See on hästi eriline päev. Ma juba sain tordikese ja lilled elukaaslaselt."

Emaks saamine on Uusküla sõnul tohutu elumuutus. "See on nii suur elumuutus, et sa ei oska seda isegi ette kujutada, kui suur see on."

Oma lapsepõlve mäletab lauljanna väga helge ja toredana. "Meie olimegi veel see põlvkond, kes käis suurte kampadega õues hoovis mängimas," meenutas Uusküla. "Ei saa üle ega ümber ka sellest, et minu lapsepõlv oli 90ndatel, kui poodidesse hakkas tulema igasugused värvilised asjad müügile."

Kõigile peagi esimest korda emaks saavatele naistele hoiab Uusküla pöialt, et nad peagi ka lapse isa sünnitusele kaasa tohivad võtta. "Tegelikult ma arvan, et suvi on hästi tore aeg, kui laps sünnib. Minul sündis laps siis, kui oli sügis ja päevad läksid aina lühemaks ja külmemaks ja pimedamaks. Ma olen ise ka mõelnud, et kui teine laps tuleb, siis võib-olla plaaniks isegi kevadesse või suvesse."