Reede öösel vastu laupäeva teatasid Metallica liikmed sotsiaalmeedias, et mitu planeeritud kontserti jäävad ära. "Nagu paljud teist teavad, on meie vend James juba aastaid võidelnud sõltuvusega. Ta oli nüüd kahjuks jälle sunnitud ravile minema, et enda kallal tööd teha."

Bändiliikmed andsid teada ,et planeeritud kontserdid Austraalias ja Uus-Meremaal toimuvad kohe, kui Jamesi tervis ja bändi kava selleks võimaluse annab.

"Meil on jällegi väga kahju, et oleme teile valmistanud pettumust. Eriti meie truudele fännidele, kes kontserdi nimel olid pika reisi ette võtnud," kirjutas bänd Twitteris. Kõik piletid ostetakse tagasi.

56-aastase Hethfieldi sõltuvusprobleemidest räägiti lähemalt 2004. aasta dokumentaalfilmis "Some Kind of Monster". Pärast seda läks mees ravile ja 2017. aastal väitis ta, et on 15 aastat kaine püsinud.

Mõned aastad tagasi antud intervjuus tunnistas James, et kaineks saama ajendas teda ennekõike hirm. "Kõige rohkem hirmutas mind perekonnast ilma jäämine. Ma kartsin, et mu perekond ütleb minust lahti. Mu naine viskas mind kodust välja, ma elasin kuskil üksi, ma ei taha seda," rääkis ta.

James Hetfield on 22 aastat abielus olnud Francesca Tomasiga, neil on kolm last.

Hetfield on varem rääkinud, et võõrutusravi on väga kasulik. "Mulle mõjus see, et ma olin seitse nädalat kuskil, kus mind võeti tükkideks lahti. Kogu mu elu - kõik mu mõtted, karjäär, perekond võeti ära. Jäin ainult mina. Sellisena ma sündisin, olin hea inimene, kõik oli korras. Nad üritavad seal sind tagasi selle juurde suunata, sind uuesti üles ehitada."

Austraalia sotsiaalmeedias on bändi fännid pigem kaastunnet avaldanud. Inimesed loodavad ja palvetavad, et James kiirelt abi saaks.