Popiidoli turvamees Alberto Alvarez oli esimene inimene, kes pärast arsti abikutsungit Jacksoni magamistuppa jõudis, vahendab metro.co.uk.

Alvarez nägi füsioloogilise lahuse kotis "valget piimjat ainet" , mille Murray käskis tal kotti ära panna. Kõik see toimus enne kiirabi kutsumist.

"Kui ma seisin voodi jalutsis, kummardus ta [Murray] üle voodi ning haaras peotäie ravimipudeleid ja ütles: "Pane need kotti!" rääkis Alvarez kohtuistungi kolmandal päeval.

Süüdistaja tunnistaja Alvareze sõnul osutas Murray seejärel tilgutile ning käskis võtta ühe füsioloogilise lahuse koti ja see ära viia.

Süüdistajate sõnul oli piimjas aine kirurgiline tuimesti propofol, mida peetakse 25. juunil 2009 lahkunud Jacksoni surma peamiseks põhjuseks.

Dr Murray tunnistab, et 50aastane staar võttis propofoli tema soovitusel unerohuna, kuid tapmises ta end süüdi ei tunnista. Süüdi mõistmisel ootab arsti ees neli vangla-aastat.

Alvarez rääkis tunnistajapingis, et Jackson lamas selili, käed laiali, silmad vidukil ja suu lahti. Turvamehe järel tulid magamistuppa laulja kaks last.

"Minu taga tulid Prince ja Paris," ütles ta. "Paris karjus "Issi!""

Alvarez sõnul oli dr Murray öelnud, et Jacksoni organism oli rohule halvasti reageerinud ning nägi, et arst tegi ühe käega südamemassaaži.

Alvarez märkas tilgutit, hapnikutoru Jacksoni nina ümber ning peenise külge kinnitatud seadeldist, millesse kogunes magamise ajal uriin.

Küsimusele, kuidas Jackson oli tundunud surma eelõhtul, vastas Alvarez: "Ta oli väga rõõmus. Ma mäletan, et ta oli väga heas tujus."