Michael Jacksoni elulookirjutaja Ian Halperin väidab, et popkuninga elu viimased 12 tundi olid täis stressi ja hingevalu.

 
Michael Jackson oli oma viimasel elupäeval ravimikokteilist «silmini pilves». Ta luges Piiblit, kirjutas süngeid luuletusi ja kurtis, et on liiga ränga töökoorma all nõrkemas.
Jacksoni elulookirjutaja Ian Halperin on intervjueerinud inimesi tema ümber. Nad kinnitavad, et popkuningas veetis oma viimase elupäeva paranoilises ja rahutus hingelises seisundis. Ta nõudis, et tal lubataks rääkida oma isaga. Kui tema abid teatasid talle, et nad ei saa Joe Jacksonit kätte, andis Michael käsu peatada oma 50kontserdilise turnee organiseerimine. Seejärel kutsus ta oma kardioloogi Conrad Murray ja palus tal ennast «magama panna», kasutades selleks veenisisest anesteesiaravimit, mida tohib kasutada vaid operatsioonisaalides.
«Michael oli kokku kukkumas. Ta oli endale eelneva 12 tunni jooksul korduvalt valuvaigisteid süstinud,» räägib Halperin. «Ta palus kohtumist isaga, kuid talle valetati. Nad ütlesid, et nad ei saa isa kätte. Kui Jacksonil oleks tol õhtul lastud isaga kohtuda, oleks ta võib-olla elus.»
#end#
Depressioon ja ravimid
Kroonilise unetuse all kannatav Jackson ärkas keskpäeval. «Tavaliselt sõi ta kell üks hommikust, kuid tol päeval ei olnud tal isu. Ta kurtis, et tema kurk ja kopsud valutavad. Ta oli oma turnee proovides ka oma selga vigastanud,» räägib Halperin.
Varsti pärast ärkamist hakkas ta endale Demeroli ja lidokaiini süstima. Ta võttis ka depressiooniravimit. «Enne kolme tuli ta oma toast välja. Ta oli ikka veel pidžaamas. Ta oli veidike pilves, kuid ta hakkas ühe oma abiga rääkima. Ta meenutas lapsepõlve,» räägib Halperin. «Seejärel läks ta oma tuppa tagasi ja riietus. Talle helistati enne lõunat kolm korda, kuid ta ei võtnud ühtki kõnet vastu. Kolm päeva varem oli ta öelnud, et «sõlmis saatanaga lepingu». Ilmselt pidas ta silmas oma kontsertide korraldajaid.»
Pärastlõunal pidi ta koos seitsmeaastase poja Prince Michael II ehk Blanketiga tantsunumbreid harjutama minema. Blanket pidi koos temaga kontsertidel esinema. «Proov jäi ära,» teab Halperin. «Michael ei tajunud ravimite ja valu tõttu rütmi.»
Poole viiest alates oli Jackson oma toas. Keegi ei tea, mida ta seal tegi, kuid toksikoloogiaanalüüs näitab, et ta jätkas ravimite süstimist.
Õhtul hakkas tema toast kostma muusikat. Kui ta veidi pärast südaööd toast välja tuli, oli ta närviline ja raevukas. Ta oli uuesti pidžaama selga pannud ja kandis vanu pruune susse.
Teenijad on Halperinile rääkinud, et nad nägid teda voodil istumas ja muusikat kuulamas. «Alguses oli see klassikaline muusika, aga siis korraga pani ta mängima Gipsy Kingsi plaadi,» räägib Halperin. «See oli kummaline. Gipsy Kings ei olnud Michaeli lemmik. Tema meeleolu oli äärmisest kaootiline.»
 
Appikarje
Enne poolt kaht öösel helistas talle üks tema abidest. «Nad tülitsesid raha pärast,» räägib Halperin. «Michael ütles, et turnee jääb ära. Ta ütles, et tema nõustajad ei hooli tema heaolust. Ta arvas, et mõned inimesed tema ümber võivad teda füüsiliselt ja rahaliselt kahjustada. Ta oleks nõus olnud, kui kontserte oleks olnud viis, aga ta ütles, et viiekümnega ei saa ta hakkama. Michael oli silmanähtavalt endast väljas. Mulle öeldi, et ta oli nutnud. Ta nõudis, et tema abi helistaks isale. Ta ütles, et isa on ainus inimene, kes suudab «selle segaduse kõrvaldada». Talle öeldi, et isa ei vasta telefonile ja et talle helistatakse uuesti järgmisel  päeval.»
Halperini sõnul oli Joe Jackson surmale eelnenud nädalatel korduvalt püüdnud pojale külla tulla, kuid turvamehed ei lasknud teda väravast kaugemale. «Need inimesed kartsid, et kui ta näeb, mis seisus Michael on, laseb ta tühistada kõik 50 kontserti. Joe oli alati lastele öelnud: «Te kas annate endast maksimumi või ei esine üldse.»»
Öösel hakkas Jackson luuletusi kirjutama. «Ta oli täiesti sassis. See, mis ta kirjutas, oli sünge ja natuke hirmus. Luuletused rippusid tema toas nööril. Ta oli omadega segi,» räägib Halperin.
 
Saatuslik uni
Jackson istus oma voodil, nuttis ja luges Piiblit. Seejärel kutsus ta doktor Murray - Trinidadist pärit võlgadesse uppunud kardioloogi, kelle ülesandeks oli aidata Michaelil toime tulla stressiga. Kõik teised arstid olid pakkumisest keeldunud. «Teda kuuldi Murray'le ütlemas, et ta tahab magama jääda,» räägib Halperin.
Veidi enne kella kaht öösel nähti Michaelit sisenemas doktor Murray tuppa. «Diprivani anti Michaelile alati tema toas,» teab Halperin.
Jackson ütles viimased sõnad ühele oma abile kell kaks öösel: «Ära  muretse minu pärast. Ma lähen ainult magama.» 25 minutit hiljem lahkus Murray oma toast. Michael oli sügavas unes. Ta ei ärganud enam kunagi.
Politsei uurib, kas Michaeli surm võib olla seotud talle manustatud ravimitega. Doktor Murray vannub, et ta on süütu.
«Raske on tõestada, mis täpselt Michaeli tappis,» ütleb Halperin. «Ta oli väga haige mees. Üks on kindel - tema isa oleks värava maha lõhkunud, kui ta oleks teadnud, mis seisus Michael on. Keegi ei tea, kui kaua ta oleks elanud, aga selle öö oleks ta üle  elanud.»