Samas kui näiteks 9. klassi õpilased hindasid märksa eakohasemaid teoseid.
Mihkel Raud oli sellisest ootamatust kuulsusest üllatunud, kirjutab ajakiri Naised.
"Kuna see juhtus minu poja klassis, siis olen asjaga kursis ja küsisin uudist kuuldes hirmunult Kaarli käest, ega ta seda raamatut ometi lugenud ole. Selle peale vastas poeg heatujuliselt, et keegi nende klassist ei ole tegelikult lugenud, aga mis siis, valiti lemmikuks ikkagi. "Eks ole asi ehk selles, et "Porist" on viimase poolteise aasta jooksul meedias nii palju juttu olnud, et see on lastele lihtsalt meelde jäänud." Eriti muidugi neile lastele, kes kirjamehe poja kaudu selle raamatuga erilist hingelähedust tunnevad.

Raud ise usub, et tegelikult on paljud täiskasvanud kujundanud oma arvamuse selle raamatu kohta teost lugemata ning tegelikult pole tema jaoks suurt vahet, on see arvamus positiivne või negatiivne.
Mis puutub Mihkel Raua uude raamatusse, siis arvab mees, et tema uues raamatus "Sinine on sinu taevas" on kõigest neli roppu sõna. “Arvan, et lastele on see ilmselt veelgi vähem sobilik lugemine kui “Pori”, nii et ma usun, et vähemalt 6. klassi lapsed peaksid ka uue raamatu lugemiseks kõigepealt kümmekond aastat vanemaks kasvama.”
Ennast kuuendas klassis meenutades on Raud veendunud, et tema pidas oma vaieldamatuks lemmikuks tol ajal siiski Tolkieni “Kääbikut”.