Täna koos Hendrik Sal-Salleriga esinev Mihkel Raud sõnas Retro FMi hommikuprogrammis Rauno Märksile, et kuigi tal on Ameerika Ühendriikide külastamiseks kõiksugused dokumendid ja load olemas, siis ei ole viimasel ajal ta nii pikka reisi ette võtnud. Raud on pigem reisinud Eesti ja Soome vahelt.

Küll aga märkis ta ära, et lennukid on reisimise ajal tühjad, ja kuigi võiks eeldada, et piletihinnad on praegust rasket aega arvestades madalad, siis on olukord vastupidine.

"Piletid on roppkallid. Ma ei ole tükk aega nii kalleid pileteid näinud," teadis Mihkel Raud öelda.

Mihkel Raua pere on praegu Chicagos. Eestisse tulek on nende jaoks keeruline, isegi mitte nii väga bürokraatia pärast, vaid ajavahe tõttu.

"Lastel on sellega jõle keeruline harjuda. See koht, kus mina elan, on Eestist kaheksa tundi maas. Sinna jõudes teada sa, et sa oled esimene päev zombi ja alles õhtul ärkad ellu. Täiskasvanuna saad sa aru, et õhtul pead magama minema, aga lapsed sellest aru ei saa," rääkis Raud.

Muusik ja telenägu ütleb, et see on üks peamisi põhjuseid, mis ei ole Eestisse reisitud. Lisaks on asi ka rahas – alla kolme tuhande euro pole kolmekesi võimalik Ameerika Ühendriikidest Eestisse reisida.

USA on praegu ka üks neid kohti, kust saabudes peab kaks nädalat isolatsioonis olema. Raud saabus Eestisse kuu aega tagasi. Ta meenutas, et kui ta Tallinna lennujaamas maandus, siis läks kontrollil nägu valgeks, kui ta ütles, et tuleb Ameerikast.

"Nad tõmbasid teise maski ka veel pähe," naljatas Raud.

Kuigi Mihkel Raua kirjutamise töö iseloom on selline, kus ta peab kogu aeg pikalt üks olema, siis ta on justkui harjunud mitte rääkima. Aga ühel hetkel tüütab see ära ja tahad ikka oma häält kasutada. Seda probleemi saab lahendada omaette rääkimisega.

Mihkel Raud postitas hiljuti terve posu Mr. Lawrence'i nime all avaldatud materjali voogedastusplatvormile. Raud ise sellega väga palju raha ei teeni, kuid tema produktiivsemad sõbrad on öelnud, et midagi Spotifyst ikka aeg-ajalt tuleb.

Rahast rääkides sõnas ta, et sisuloome on täiesti selline töö, mis leiva lauale toob, kuid tema põhiline fookus on suurematel kirjatükkidel.

"Ma ei tea, kui palju ma sellest rääkida tohin, ma ei ole kirjastajaga seda arutanud, kuid mul tuleb aasta lõpus uus raamat välja. Mõned nädalad veel ja siis on uus valmis," ütles Mihkel Raud. Ta avaldas nii palju, et tegu on suhetest rääkiva raamatuga.

Seoses Hendrik Sal-Salleri mõne kuu taguse lahkuminekuga Beritist, küsis saatejuht Rauno Märks, kas Mihkel Raud teda sellega ka oskab aidata. Raud ütles naljaga, et kui nad nüüd kahekesi Vallimäele sõidavad, siis ta kehastub terapeudiks.

Mihkel Raud ei ole unustanud ka teletööd. Sügishooaeg hakkab varsti pihta ja ta on seotud saatejuhtimisega, aga millisega, sellest ei saanud ta täpsemalt rääkida.

"See on telekanali turunduse teema," jagas Raud.

Hendrik Sal-Sallerit ja Mihkel Rauda saab juba täna näha ja kuulda Rakveres.