Põhiline, et Raud jälle jooma ei kukuks! Igal juhul võib MIHKEL RAUD (40) majanduslanguse lõbusasti üle elada - raamatuga «Musta pori näkku» pistab telenägu, raadiohääl ja rahvuse seksikäitumise uurija Raud miljoni taskusse!


See raamatute läbimüügi edetabelit jätkuvalt juhtiv raamat, mis pajatab Raua jooma-aastatest ning kus lajatavad sõnad «raisk», «vittu» ja «putsi», toob kirjastusele Tammerraamat ja Mihklile jagamiseks sisse ligi kaks ja pool miljonit krooni. Nii pakub kirjastamisturu liidri Ajakirjade Kirjastuse raamatugrupi juht Gabriel Valdoja.
Hetkel on «Musta pori näkku» müüdud vähemalt 5,3 miljoni krooni eest. Raamatuärid lõikavad sellest endale 1,7 miljonit, 600 000 krooni ringis neelab trükkimine, sutsakas kulub kujundamisele ja toimetamisele.
«Need numbrid on konfidentsiaalsed, see on minu ja kirjastaja vaheline asi,» nendib Raud. «Aga mul läheb hästi, ei kurda.»
Tuntud koolitaja Peep Vain teenib raamatuga «Kõige tähtsam küsimus» hinnanguliselt säästukorteri või kopsaka Lõunamaa reisi mahus raha. «Väikest lisa ikka, mis mööda külgi maha ei jookse,» tõdeb Vain. Valdoja pakub, et Peebu raamatu puhul jääb kirjastusele ja autorile omakulude katteks ja kasumiks ligikaudu miljon, kui maha võtta käibemaks, jaevahenduse ja trükikulu.
Kui mullust mitteametlikku edetabelit juhib «Musta pori näkku» (läbimüük 24 104), siis ametlikku, Eesti Kirjastuste Liidu edetabelit juhib Ajakirjade Kirjastus raamatutega «Maire Aunaste. Viis aastat peidus» (läbimüük 13 804) ja «Reet Linna - paljugi võiks öelda veel...» (12 161). Absoluutses tipus troonib aga «Ita Ever. Elu suuruses», mida on müüdud kolme aastaga 34 000 eksemplari.