"Enne selle koroonaviiruse lahvatamist oli mul kindel plaan olla Tallinnas seni kuni "Tallinna kodanike" saade peab olema eetris, aga nagu kõik teavad on maailm selle aja jooksul radikaalselt muutunud," selgitas telenägu, et algselt pidi ta olema Eestis aprilli lõpuni.

Raud selgitas, et ta pidi tegema valiku professionaalsete ja eraeluliste kohustuste vahel ning ta otsustas viimase kasuks.

"Tallinna kodanike" uus saatejuht Revo Raudjärv uuris ka Raualt seda, milline on olukord USAs, kus hetkel on tuvastatud juba üle 600 000 nakatunu. "Numbrid on suured, aga USAs elab mõnevõrra rohkem inimesi kui mujal," arvab Raud ning lisas, et riik on olukorda võtnud väga tõsiselt.

"Kui ma riiki sisenesin määrati mind kahe nädalasse sundkarantiini. Politseinikku, kes mu ukse taga valvaks, ei ole, aga nad suhtuvad sellesse üsna rangelt," lisas ta.

Pärast eriolukorra kehtestamist märtsis teatas Raud Kroonika vahendusel, et nende pere on kriisi tõttu lahutatud. "Ma olen Eestis ja perekond Ameerikas," nentis ta. "Ma ei saa minna seepärast, et lennukid ei lenda ja kui lendavad, siis olukord muutub tundidega. Tehniliselt saaksin Ameerikasse, sest ma olen seal alaline elanik." Mihkel tuli Eestisse, et juhtida saadet "Tallinna kodanikud".

Ameerikas elavad tema abikaasa Liina (31) ja nende kaks last, nelja-aastane Joosep ja kuueaastane Miriam. Mihkel oli siiani oma perekonnaga ühenduses Face­time'i kaudu. "See ei asenda koosolemist, kuid praegu on asjalood lihtsalt nii," sõnas Mihkel. "Ameerikas on samamoodi nagu Eestis, inimesi manitsetakse valvsusele, soovitatakse mitte musitada ja kallistada."

Märtsi lõpus andis Liina Raud Kroonikale pika usutluse, kus nentis, et pandeemina on muutnud ameeriklased külmaks ja rääkis oma elust Ameerikas kahe väikese lapsega. Loe intervjuud siit: USAsse lastega üksi jäänud Liina Raud: väga paljude õnn on saanud otsa