Publik uuris, miks Keskerakond presidendiballi boikoteerib. Kes läheb ja kes jätab minemata?

Riigikogu liige Marika Tuus ütleb Publikule, et tegu pole boikotiga. Tegusal poliitikul on Jõgeval mitu vastuvõttu, mis kõik vabariigi aastapäeva auks.

"Lisaks pean jõudma ka Pala valda. Mul pole võimalik füüsiliselt nii mitmes kohas korraga olla," selgitab Tuus, miks teda vabariigi presidenti ja esileedit kätlemas ei näe.


Heimar Lenk: mulle värvimuutus ei istu

Maarika Tuusi vend, samuti Keskerakonda kuuluv riigikogulane Heimar Lenk on konkreetne: "Mul pole kommet käia pingviinide paraadil. Kui presidendiks oli Arnold Rüütel, nimetati seda üritust rahva raha raiskamiseks. Aga nüüd, kui on uus president, siis on see diskussioon unustatud."

Lenk lisab: "Mulle selline värvimuutus ei istu."

Kuuldavasti ei lähe ballile ka Jüri Ratas, kes Publikule oma minemata jätmist kommenteerida ei taha: "Ma olen praegu istungil. Head päeva jätku."

Väidetavalt saab Jüri Ratas just vabariigi aastapäeva paiku taas isaks ja seetõttu ei riski paar peole minna.

Lauri Laasi: sel aastal jääb vahele

Läinud aastal Liis Lassiga ballil laineid löönud Lauri Laasi ei lähe samuti Tartusse presidendi vastuvõtule. "Olen ikka käinud, kuid sel aastal jääb vahele," kostab mees.

Küsimuse peale, kas Laasi veedab aastapäeva Hundisilmal Tallinna linnapea Edgar Savisaare juures pidutsedes, kostab poliitik: "Ei, seda mitte. Kindlasti pean aastapäeva, kuid väikeses seltskonnas."

Europarlamendis istuv Vilja Savisaar sõnas eile Publikule, et tema ballil ei osale, sest tal on Brüsselis tööpäev. "Seda saab tähistada ka hinges."

Kadri Simson: jagame end Tartu ja Tallinna vahel

Publiku andmetel näeb ballil alati säravaid Keski naispoliitikuid Kadri Simsoni ja Evelyn Seppa.

Viimane ei soovi presidendiballist sõnagi rääkida: "Ma ei soovi sellel teemal sõna võtta. Jutt boikotist on rumal," kostab Sepp.

Kadri Simson räägib sõbralikul toonil, et tema on mineja: "Kõik, kes vähegi saavad, lähevad," 

"Kindlasti tuleb silmas pidada, et ka Tallinnas on palju üritusi, kus tuleb osaleda. Me püüame end Tartu ja Tallinna vahel jagada," selgitab Simson malbel toonil, et jutt boikotist ei vasta tõele.