“Ei näe võimalust, kuidas pärast sellist sitakeeramist peaksin naeratades ja heatujuliselt Henrikuga läbi saama,” on Madis Milling pettunud. Ta rõhutab kahel korral, et intervjuud andes ta ei valeta ning räägib tõtt ja ainult tõtt, kirjutab SL Õhtuleht.

Kui kahel viimasel aastal pilasid Milling ja Normann telesaateid TV3 ekraanil ja nende saade kandis pealkirja “Edekabel”, siis tänavu jõuab põhimõtteliselt sama saade pisut teise nimega — “Eesti telesaadete edetabel 2004” — ekraanile Kanal 2s ning Millingu asemel lööb kaasa Dan Põldroos.

“Olin üllatunud, kui sain kolmandate isikute kaudu teada, et mind visati projektist välja,” ütleb Milling. “Kui Henrik tahab alustada soolokarjääri, siis polnud temas nii paljugi meest, et seda mulle öelda. Jumal temaga. Kui Henrik arvab, et saab üksinda hakkama, siis edu talle!”

“Miks ma ei tee saadet koos Millinguga? Mis küsimus see selline on? Kus on kirjas, et pean tegema? Me ei ela koos ega ole abielus,” kostab ärritatud Henrik Normann. “Teile võib-olla tundub, et oleme kõike koos teinud, aga ajaga peab käima kaasas, sest on teisigi toredaid näitlejaid ja väljakutseid.”

Millingu sõnul on tema ja Normanni sõpruses pinge olnud aasta otsa ja novembri algul, kui esineti bändiga All Stars Egiptuses, poetas Normann, et aastalõpusaade läheb TV3 asemel eetrisse Kanal 2s. Sealt olla tehtud hea pakkumine.

Milling tegi ettepaneku, et kui jõutakse tagasi Eestisse, siis kuulataks ära ka TV3, ja väidab, et TV3 pakkumine oli eetriaja ja raha poolest Kanal 2 omast parem. “Aga siis oli vaikus. Henrikust ei kippu ega kõppu,” kurdab Milling.

“Henrik väitis, et aastalõpusaate puhul on tegu tema enda projektiga ning sellel pole “Edekabeliga” mingit pistmist. Küsimus pole ainult minu altvedamises, vaid ka TV3 kui partneri altvedamises. Inimene, kellel on eneseväärikust, ei käitu nii, et sahistab seljataga, ja siis kuuled teistelt, et sulle löödi nuga selga.”

TV3 programmidirektor Jüri Pihel kinnitab sootuks, et saate tootja Ruut produtsent Kaupo Karelson ega ka Milling ja Normann pole neile saadet pakkunudki. Ta olla seda vaid lootnud.

Lugu läheb keerulisemaks, sest seepeale teatab Normann hoopiski, et Milling loobus ise aastalõpusaates kaasa löömast!

“Kaupo Karelson võib kinnitada, et Millingule pakuti saates osalemist, kuid Milling ütles, et loobub. Siis võtsime Põldroosi. Kogu lugu,” sõnab Normann. “Keegi ei hakanud ju manguma ja paluma, et, Madis, teeks koostööd. Ma ei tea, kas talle ei sobi Kanal 2 või Ruut? Äkki hoopis mina ei sobi talle.”

Seega võib Karelson öelda, kumb mees räägib tõtt, kuid tema sel teemal pikemalt suud ei pruugi. “Kahjuks pole mul midagi lisada,” tähendab ta ainult.

Omavahel räägivad nüüd Milling ja Normann vaid tööst. Isiklikul tasandil on suhtlemine null.

“Eks pinged on ikka õhus — me ei tööta ju vanadekodus!” kinnitab aga tandemiga aastaid koostööd teinud produtsent Aarne Valmis. Ta märgib, et meeste käärimised töötegemist ei sega. Laval nad unustavad konfliktid.

Milling ütleb, et kätte maksma ta Normannile ei hakka: “Kas peaksin minema ja Normannile pasunasse andma või? Mul on olnud selline põhimõte, et kui keegi sulle halba teeb, siis ma ei pea langema samale tasemele, sest varem või hiljem maksab see halb, mis sa teisele teed, sulle endale kätte. Minu eneseväärikus maksab rohkem.”

Kas soovid uuele tandemile Põldroos ja Normann edu? “Aus vastus on see, et soovin edu Dan Põldroosile,” ütleb Milling ja toob võrdluse: “Kui toimub abielulahutus, siis ju ei soovita kohe, et mingu sul järgmises suhtes hästi. Võib-olla alles aastate pärast saavad endised abikaasad hästi läbi.”

Eile oli Kanal 2 aastalõpusaate kolmas ehk eelviimane võttepäev. Näitleja Dan Põldroos hindab koostööd Normanniga suurepäraseks. Normann ise ütleb koostöö kohta: “Superluks!”

Põldroos pole Millingu ja Normanni vahelisest tülist kuulnudki ning see teda ka ei huvita. “Mind kutsus saatesse produtsent ja selle põhjust ma uurinud pole,” ütleb Põldroos.

Normann lisab, et koostöö Põldroosiga mõjub värskendavalt, ning ta usub, et seltsis võetakse käsile teisigi projekte.

Tulevast aastast asub Milling tööle Tallinna bussijaama turundusjuhina ja tegeleb militaarturismiga.

“Lõpmatuseni ei pea olema laval. Tõmbun eemale. Seda paratamatult olude sunnil,” nendib Milling.