JOHNNY DEPP paljastab, kuidas piraat Jack Sparrow kehastamine on aidanud tal leida elu mõtte.

Kui Johnny Depp (43) ja Vanessa Paradis (34) esimest last ootasid, loopis Depp kõmufotograafe, kes tema naist pildistada püüdsid, kõigega, mis kätte juhtus. Kuid seesama kõht, mida fotograafid jäädvustada himustasid, muutis Johnny elu totaalselt. Tütar Lily Rose aitas Johnny’l saada inimeseks, kes ta oli alati tahtnud olla: rahulik, tasakaalukas, õnnelik, armastav ja armastatud. Johnny ei ole enam sünge, destruktiivne ja uimastitest uimastatud. Ta on särav, vaimukas ja lastesõbralik. Ta tunnistab, et tema tegelaskuju «Kariibi mere piraatide» filmides, Jack Sparrow, on olnud tõeline and.
Kui Depp viis aastat tagasi esimesse «Piraatide» filmi kutsuti, ei olnud sugugi mitte kõik Disney filmikompanii asjapulgad selle valikuga rahul. «Aga ma tundsin selgelt, et liigun õiges suunas, ja et Jack Sparrow on just selline, nagu ta olema peab,» ütleb ta. Esimene film osutus ülimenukaks ning Deppile pakuti lepingut veel kahes filmis osalemiseks. Sestsaadik on ta ületanud kõik ootused ning kandideerinud Jack Sparrow rolliga isegi Oscarile.
 
Totaalne muutumine
Omal ajal ei uskunud keegi ka seda, et kunagi saab Johnny’st pühendunud pereinimene. Ta lõhkus hotellitube, liialdas alkoholi ja uimastitega ning tõmbas ligi arvukalt Hollywoodi rikkaid, ilusaid ja pahelisi naisi. Kui ta Winona Ryderiga koos elas, tätoveeris ta oma käsivarrele «Winona forever». Kui paar lahku läks, kustutas ta tätoveeringult mõned tähed. «Wino forever» ilutseb tema käsivarrel tänaseni.
Järgnes pikem suhe supermodell Kate Mossiga, kelle hotellitoa täitis ta mõnikord lillebukettidega, mõnikord viskas aga aknast välja televiisori.
Kuid siis kohtas Johnny Prantsuse lauljatari ja näitlejatari Vanessa Paradis’d. «Miski pole mu elu nii palju muutnud kui Vanessaga kohtumine ja isakssaamine,» ütleb ta. Praegu seitsmeaastase Lily-Rose’i sünd polnud üksnes parim, mis Johnny’ga kunagi on juhtunud. «See on ka ainus, mis minuga üleüldse on juhtunud,» ütleb ta. «Ma aitasin anda oma tütrele elu ja mul on tunne, et tema on andnud mulle elu. Ma sain oma elule mõtte, ma kohtusin tulevikuga. See oli mingis mõttes ka minu sünd. Ma sündisin sel päeval.»
Sel päeval ütles Johnny lõplikult lahti alkoholist ja uimastitest. «Uimastid ja alkohol pole mind kunagi lõõgastanud,» ütleb ta. «Nad vaid võimaldasid mul eksisteerida ilma elamata. Nüüd on mul jalge all kindel pind, millel seista.»
Lily Rose ja tema viieaastane vend Jack tähendavad Johnny’le kõike. «Lihtsad, toredad asjad, mängimine autodega, tobedad lood, mida mu poeg Barbie’de kohta välja mõtleb — see kõik teeb mind õnnelikuks,» ütleb ta.
 
Naised, lapsed
Tänavu veebruaris elas Johnny üle oma elu hirmsaima õudusunenäo. Lily-Rose viidi e.Coli mürgitusega haiglasse, kus ta nädalaid oma elu eest võitles. «See oli täielik õudus,» räägib Johnny, «aga ta sai sellest ilusti üle ja on nüüd täpselt nii terve, nagu ta alati on olnud.»
Johnny on oma laste emale Vanessale nii pühendunud, et teda häiris isegi Keira Knightley suudlemine värskelt kinodesse jõudnud kolmandas piraadifilmis «Kariibi mere piraadid: Maailma lõpus». «Ma ei suuda kedagi teist armastada,» ütleb ta. «Olen vanamoodne.»
Hoolimata seelikuküti mainest väidab Johnny, et ta pole kunagi õige naistemees olnud. Kõik ta suhted on olnud pikad ja monogaamsed, mis sest, et vahel pisut heitlikud. Suhe Kate Mossiga 90ndate keskel oli küll kirglik, kuid mitte nii intensiivne, kui tol ajal räägiti. Ta eitab siiamaani kõmulugu šampanjavannist Portobello hotellis, milles nad väidetavalt koos kümblesid.
«Ma soovin, et see oleks tõsi,» ütleb ta nukralt. Talle ei meeldi Kate’ist rääkida, sest nad pole lahkuminekust saadik sõnagi vahetanud. «Ma ei olnud Kate’i jaoks piisavalt hea,» tõdeb ta. «Aga ta on tugev ja iseseisev tüdruk, ja ta on ka väga tark.»
Johnny on pahane kõmulehtede peale, kes andsid Kate’ile hüüdnimeks Kokaiini-Kate. «Tirida ta niimoodi porisse — nad on ikka imelikud ja kahepalgelised. Jätke ta rahule! Ma ei tunne Pete Doherty’t, aga ma usun, et ta on andekas ja et nad Kate’iga sobivad. Kate on arukas tüdruk ja hea ema.»
 
Elu armastus
Vanessat, kellega Johnny tutvus 1998. aastal Prantsusmaal, nimetab ta «minu tüdrukuks». Armastus tabas teda silmapilkselt filmi The Ninth Gate võtetel. «Ma nägin teda ruumi teises otsas ja mõtlesin: «Mis minuga toimub?» Mul polnud õrna aimugi, kui tore inimene ta on või kui hea ema temast saab. Mäletan, et mõtlesin, et mul pole vaja mingit suhet, kuid ma ei saanud põgeneda. Olin juba kadunud.»
Ehkki Paradis sai kuulsaks 14aastaselt hitiga Joe Le Taxi, on tema taust tunduvalt stabiilsem kui Johnny oma. Praegu 34aastane naine näeb ikka veel välja nagu ahvatlev Lolita, kuid ta väidab, et on alati tahtnud emaks saada ning et miski ei tee teda õnnelikumaks kui rasedus.
Johnny ja Vanessa elavad oma perega põhiliselt naise kodumaal Prantsusmaal, kus neil on kaks kodu. Aeg-ajalt sõidavad nad ka Florida vahet. Seal meeldib lastele käia Disney Worldi «Kariibi mere piraatide» atraktsioonil lõbusõitu tegemas.
Ka Johnny jaoks on «Kariibi mere piraadid» olnud nagu lõbusõit. Kapten Jack Sparrow muutub tema kehastuses üha pöörasemaks ja naljakamaks. Tundub, et kapten Jack ja Johnny arenevad koos — ja võib-olla ei ole nad veel valmis lahku minema.