Miss Estonia 2009 Diana Arno neli aastat kestnud kooselu sai mõne aja eest otsa. Täna on kaunis naine üksi, aga tema selgroog on sirgem kui eales varem. Diana on valmis aasta tagasi loodud omanimelise rõivabrändiga maailma vallutama.

 «Mu elus on aeg, kus saan tegeleda iseenda unistuste ja nende täitmisega. Tahan mõelda, puhata, areneda, õppida ja end täiendada,» räägib Diana Arno (28) õhinal.

Miks teie suhe purunes?
Kasvasime lahku. Me ei suhtle täna üldse. Tead, ma ei ole kurb. Mul on olnud kõik väga pikad suhted ja naudin praegu seda aega, mil saan lihtsalt iseendaga olla.

Oled end täielikult töösse uputanud?
Mulle meeldib kõik see, mida teen. Ja mulle meeldib õppida. Omandan Euroakadeemias kolmandat kõrgharidust. Õpin moeloojaks. Tõsi, praegu olen akadeemlisel puhkusel. Missindus tõi mind rohkem ilu- ja moemaailma. Hakkasin osalema moeshowdel, rohkem reisima.

Kui palju sa ise õmblusmasina taha istud?

Mul on hea õmbleja, kes selle poole ära teeb. Ise ma ei õmble. Käisin kursustel, kuid aega pole absoluutselt. Kõik tikandid, kivid ja pärlid ning detailid panen rõivastele aga ise paika. Mul on oma nägemus ja tean ise kõige paremini, milline tulemus välja peab nägema.
Praegu tegelengi suvekollektsiooniga, mis kohe valmis saab. Seal on bikiine, on mõningaid tooteid ka meestele.

{poolik}

Kannad sa peamiselt enda disainitud riideid?
Viimasel ajal väga tihti. Mu kollektsioon on luksuslik, milles on rohkem õhturõivaid. Päeval ma väga sageli neid ei kanna, kuid kui õhtuti väljas käin, siis on tavaliselt ikka enda riided seljas.

Su õde on modell, kes show'del üles astub ja piltidel poseerib.
Jah. Natalja ei ole varem modellitööd teinud, kuid see tuleb tal väga hästi välja. Tegelikult töötab õde stilisti ja juuksurina. Ta on mu parim sõbranna. Oleme väga lähedased. Küsin palju tema nõu ja abi. See on juba iseasi, kas ma teda alati ka kuulda võtan (naerab).

Kellele su looming suunatud on? Kus sa tooteid turustad?
Mul on väga head sõbrad Venemaal ning Moskvas mitmeid häid kliente. Neile meeldib mu stiil. Tegelikult on mu kollektsioon sobilik kõikidele, kes mugavust, ilu ja kvaliteeti hindab. Mu rõivad on nagu lego – neid annab hästi kombineerida. Tahan, et ühest asjast annab teha mitu erinevat look’i. Et need riided pole kõige odavamad – kasutan ainult väga häid materjale, pärleid jms, siis mõtlen juba disaini luues läbi, et kui inimene selle ostab, saab ta seda kaua ja erinevalt kanda.

Sa näed alati särav ja veatu välja. Kui palju sa end igapäevaselt meigid?

Mul on tavaliselt väga kiire ja siis kasutangi ainult jumestuskreemi – Diori Forever on mu lemmik! – ning põsepuna. Väljas käies meigin end muidugi rohkem. Nooremana ei läinud ma meikimata kuskile. Nüüd on mu suhtumine teine. Ei tea, kas see muutub vanusega? Praegu naudin ma hetki, mil nahk lihtsalt puhata saab.

Mis on lemmikparfüüm on?
Oi, neid on palju – Lanvin Eclat; Especially Escada; Gucci Guilty, Christian Dior Miss Dior Cherie, Chanel Mademoiselle Coco. Kõik sõltub ajast ja kohast.
 

 Kui tihti sa trennis käid?
Kaks korda nädalas käin jõusaalis. Mul on oma kindel programm, mille järgi teen. Tegelikult tahaks rohkem käia, kuid ei jõua. Spaasse pole ma sel aastal jõudnudki! (Mõtleb.) Jah, tõesti ei ole! Muidu mulle meeldib seal väga, kuid elutempo on praegu liiga kiire.

Kustkohast sa riideid ostad?
Eestist mitte. Siit ostan kangaid, millest mu kollektsioonid valmivad. Väga palju kangaid toon ka Itaaliast.
Endale ostan ma asju internetikaubamajadest. Asosest ja Yoox`ist näiteks. Kombineerin väga palju. 

Millise disaineri loomingut sa ise armastad?

Meeldivad väga Tom Ford, Balenciaga, Lanvin. Samuti noored ja andekad moeloojad, kes mõjuvad väga värskendavalt.

Kui sul väga hästi hakkab minema, kas jätad senise igapäevase töö müügiassistendina?
(Naerab) Mu ülemus ilmselt loeb seda artiklit. Ei, aga tegelikult mulle tõesti väga meeldib ka mu praegu töö. See on mõnus, et saan tegutseda väga erinevates valdkondades, sest see täiendab mind. Kontoritöö arendab ärikülge. Töötan veel ka modellikoolis, kus tegelen lastega. See omakorda annab mulle võimaluse noortega tegutseda. Väga mõnus.