Vaid päev hiljem reageeris endine seriaali "Kaardimaja" staar avaldusega Twitteris: "Kui ma käitusin tol ajal nii, nagu ta kirjeldab, võlgnen talle siiraima vabanduse sügavalt kohatu purjus peaga käitumise eest ning tunnete eest, mida ta oma kirjelduste kohaselt kõik need aastad endaga kaasas on kandnud."

Samas pöördumises adresseeris Spacey esmakordselt ka oma seksuaalset sättumust: "Nagu teavad mulle kõige lähedasemad, olen oma elus nautinud suhteid nii meeste kui naistega. Olen armastanud mehi ning nendega romantiliselt seotud olnud kogu elu vältel ning otsustanud nüüd elada oma elu geimehena."

Seejärel, tema nimi valitsemas uudisveergude pealkirju, kadus ta jäljetult.

Näitleja karjäär asus vähikäigule - tema osatäitmine filmis "Kogu maailma raha" lõigati täielikult välja ning ta vallandati Netflixi seriaalist "Kaardimaja".

Kaks filmi Spacey osalusega, mis lasti kinolevisse pärast skandaali, "Mässaja rukkis" ning "Billionaire Boys Club: noorte miljardäride klubi", kannatasid tohutu kassatulu põua käes.

59-aastane näitleja eemaldati ka NBC hitt-sarja "Meie elu" episoodist vaid tund enne epsioodi ettenähtud eetriaega.

Rahvusvaheline Emmy-gala langetas otsuse mitte tunnustada Spacey't 2017. aasta Rahvusvahelise Emmy Asutaja autasuga.

Näitlejakarjääri kõrvalt asutas Kevin Spacey ka Kevin Spacey Foundation UK, mis temale esitatud mitmete seksuaalse ahistamise süüdistuste tõttu tegevuse lõpetas.

Ravi otsimas

Spacey esmast silmapiirilt kadumist saatis teavitus, mille kohaselt filmi "Vastikud ülemused" näitleja pöördus abi järele seksuaalvõõrutuskliinikusse The Meadows Arizonas - samasse asutusse pages ka Harvey Weinstein pärast esimesi tema vastu esitatud seksuaalse väärkohtlemise süüdistusi.

"Kevin Spacey võtab vajaliku aja, et otsida professionaalset hinnangut ning vajadusel otsida abi. Rohkem infot pole hetkel saadaval," oli Deadline'i kohaselt avalduses kirjas.

Ajalehe Daily Mail andmetel registreerus Spacey 45-päevasele seksisõltuvuse ravikuurile, kuid viibis seal vaid 21 päeva.

"Ta lahkus varakult. Ta pidas vastu vaid 21 päeva", ütles Spacey'le lähedane allikas.

Täielik erak

Spacey asukoht pärast üürikeseks jäänud võõrutusasutuse väisamist on jäänud selgusetuse loori varju. Ühiskonnaelu tegelane, kes tunneb Spacey't koosveedetud ajast teatrilavadel (Old Vic Theatre), on väitnud, et mees viibib täielikus eraldatuses ühel saarekesel keset Vaikset ookeani.

"Ta elab eremiidi elu Cooki saartel. Ta hoiab pead maadligi, kuni see teema end ammendanud on," väitis naisterahvas ajalehele Daily Mail.

Ühe endise "Kaardimaja" töötaja sõnutsi aga elab Spacey Prantsusmaal. "Ta elab suurel Lõuna-Prantsusmaal asuval valdusel. Ta on pööraselt trenni teinud, maalib tohutuid õlimaale ning hoiab madalat profiili."

Spacey võõrandunud venna Randy Fowler'i sõnutsi on filmi "Üheksa elu" näitleja alati olnud maskeerumise meister ning näitlemine oli tema jaoks viis "peituda oma deemonite eest".

Ta väitis ajalehele The Sun: "Kevin Spacey hakkas näitlema juba lapsena. Ta hülgas nime Fowler ning lõi tegelase Kevin Spacey, et varjata koletist. See aitas tal peituda oma deemonite eest.
Ta maadles oma seksuaalsusega, eitades alati gei olemist. Laval teeskles ta, et on keegi teine. See andis talle võimu, see muutis teda."

Inimesed on uskunud, et just see on aidanud tal märkamatuks jääda, samas kui teised arvavad, et ta varjab end tegelikult rambivalguses.

Üks allikas usutles Daily Mail'ile: "Mind ei üllataks, kui teda pole nähtud seetõttu, et ta käib väljas, kandes maskeeringut. Ta on kogu elu veetnud teisteks ümber muutudes - miks siis mitte praegu?"