Pooleteisetunnine show, mida juhtis Valeri Kirsi tütar Liilit Kirss, sisaldas rahvarõiva-, talendi-, trikoo- ja õhtukleidivooru. „Eesti Miss Estonia” kümnest finalistist seitse olid vene neiud, kirjutab SL Õhtuleht.

Saalis istusid kaks žüriid, ühte juhtis Valeri Kirss ja teist Raivo Kiisler. Žüriid valisid üksmeelselt Eesti Miss Estoniaks 2005 Narvast pärit 18-aastase Jana Kuvaitseva.

Miss Tallinna, Eesti Miss Press 2005 ja interneti soosiku tiitli sai miss Julia, Miss Motorex 2005 tiitli võitis miss Angelika, Miss Venus 2005 tiitel anti miss Janale. Kuue Eesti Miss Estonia finalisti seast valiti Eesti aasta modell. Eesti Model Estonia 2005 tiitli võitis Marina Kolbina Narvast.

Päev varem „Motorexil” näitas Valeri Kirss koos misse ja vanu autosid ning oli solvunud, et teda Eestis ei mõisteta ning telejaamad üritust ei kajasta.

Seda enam kiidab Kirss klubi Venus juhatajat Auris Rätsepat, kes ürituse oma tiiva alla võttis.

Mälestuste jaoks oli Kirss siiski palganud ka paar operaatorit, kes laupäevase tseremoonia filmilindile jäädvustasid.

Kanal 2 ja TV 3 juhid on otsustanud, et praegusel kujul on missiüritus iganenud. Üks võimalus, kuidas üritus võiks uuesti teleekraanile jõuda, oleks Kirsi ja Miss Model Estonia valmist organiseeriva Kiisleri koostöös. Kirss aga välistas selle võimaluse, öeldes, et tema sõnapidamatute ja kõlvatute missikisselli keetjatega leiba ühte kappi ei pane.

Eesti Päevalehe hinnangul meenutas üritus õhtust erootikaprogrammi: võidab see, kes näitab rohkem paljast ihu. Talendivoor kõikus halva külateatri, kehva huumoriprogrammi ja algaja erootikashow vahepeal.

Žüriisse kuulusid ME 1993 Lilia Üksvärav, EME 1997 Kristiina Heinmets, EME 2003 Maili Nõmm, Mister Estonia Andres Lints, disainer Oksana Tandit ja EN-i PR-juht Priit Pihela.

Eesti Miss Estonia võitja lähetab FIE Kirss preemiareisina Miss Baltic Sea 2006 võistlusele. Printsessidel on eelisvõimalus osaleda Miss Europe&Intercontinental võistlustel.