Üks Rahvarinde asutajaliikmeid Heinz Valk jälgib koroonakatastroofi ajal küll ettevaatusabinõusid, aga ei tunne suurt paanikat, kuna on nii mõndagi halba läbi elanud.

"Teine maailmasõda, sõjajärgne viletsus ja vaesus, mille kõrval me täna elame nagu kuninga kassid, stalinlik terror, mis ähvardas hävitada meie rahvuse, ning kogu okupatsiooniaeg, mis põhjustas meile nii suuri tagasilööke ja kaotusi, et praegune koroonakatastroof tundub väike," selgitas ta saates "Hommik Anuga".

Ta käib igapäevaselt väljas jalgu sirutamas ja poes toidumoona ostmas. Kõige selles juures ta maski ei kanna, aga tuttavaid ka ei kallista.

"Kui koju jõuan, siis pesen käed seebiga puhtaks ja käin veel desinfitseeriva vahendiga üle, seda vahendit kasutan ka siis, kui lähen alt postkastist lehte tooma ja pean trepikäsipuud kasutama, kus ka võib nakkus peituda, siis tuppa jõudes täpselt samuti desinfitseerin käed ära."

Heinz Valk leiab, et Eesti on kriisiajal hästi hakkama saanud.

"Me oleme ikka mõistusega olendid, pole põhjust seda häbeneda. Nii oleme käitunud ka muide kõikidel eelnevatel katastroofiaegadel, on hullemaidki aegu olnud, ka nendest on lahti saadud ning need üle elatud, küllap saame ka sellest viirusest lahti," kinnitas ta.