Möödunud kuul startisid režisöör Kaur Koka debüütmängufilmi "Põrgu Jaan" võtted, kus Jaanina Eia nime kandvat tütarlast kehastab Adeele Taska.

Tegu on ühega Eesti Vabariik 100 filmikonkursi võidutöödest. Võtted, mis toimuvad suuremas osas Läänemaal, kestavad kuni 2017. aasta maini.

“Põrgu Jaan” on müsteerium, mis on inspireeritud Põhjasõja-järgsetest süngetest aegadest. Rahvast on aastaid rõhunud sõda, surm, nälg ja katk. Saladusliku põnevusloo peategelane on Jaan (Meelis Rämmeld), kes leitakse mererannalt. Jaan ei mäleta oma minevikku. Ta asub elama paruni (Andres Lepik) juurde kohalikku mõisahoonesse. Ajapikku hakkavad ilmnema vihjed salapärase võõra tausta ja varasemate tegude kohta. Mida teha, kui selgub, et sa oled keegi, kes sa olla ei taha? Kas inimene saab valida, kes ta on?

EV100 filmikonkursi ekspertkomisjon tõi “Põrgu Jaani” puhul välja loo mõjusat filmilikkust ning loojutustamise laadi, kus esikohale tõusevad vihjelisus, mitmetähenduslikkus ja sellest sündiv pingestatud atmosfäär.

Rohkem infot filmi kohta leiad SIIT.

Jaga
Kommentaarid