Eesti Vabariik 90, 24. veebruar 2008

 
President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves
President Ilvese ja proua Evelin Ilvese tualetid olid inspiratsiooni ammutanud Halliste rahvarõivastest. Tulemuseks küll originaalsed kostüümid, kuid milleski sellises on härra presidenti juba varemgi nähtud. Proua Ilvese kaheosalise tualeti elevandiluuvärvi kangast aitasid elavdada etnolikud värvilised sõõrikesed ja stiliseeritud rahvarõivavöö. Kindlasti omapärane lahendus, kuid millestki jääb puudu, et imetlusest ahhetama paneks — pole suudetud rahvarõivateemat tõeliselt uudses võtmes näidata.
Siiri Oviir
Kaunis rahvusvärvides kostüüm, mis on eurosaadiku kõigi aegade üks paremaid. Pitsornament annab glamuuriannuse, värvigamma põhjalalikku kargust.
Daisy Taukile on omaseks saanud lihtsalõikelised kõrgete kaelustega kleidid — juba aastaid esineb ta sarnase lõikega tualetis. Kuid valik on end igati õigustanud, need mõjuvad ta seljas alati kaunilt. Seekord on kümnesse pandud ka originaalse ja teistest eristuva värvivalikuga.

Siim ja Kristi Kallas
Lavendlililla ja kulla liitmine loob rikkaliku koosluse. Niivõrd ekspressiivse ja dekoratiivse ornamendiga on kerge libastuda, kuid selle kostüümi puhul on leitud täpne tasakaal ning tulemuseks särav kleit.

Kimmo Pohjonen ja Helen Sildna
Õhtu markantseim kostüümilahendus ja superetteaste. Variatsioonid frakile ja sepapõllele on üks ülioriginaalne ja kihvt idee, kuid sobib vaid Pohjoneni-sugusele isiksusele, kes suudab selle elegantselt ja ülistiilselt välja kanda.
Heli Veskimägi
Õhtu üks originaalsemaid etteasteid. Mäng vinüüliläikelise plisseekanga ja kulddetailidega on riskantne, kuid köieltantsijaliku osavusega on suudetud 1980. aastate glamuurist ja kosmoseodüsseiadest inspireeruva komplektiga tasakaalu hoida.

Tiina Mõis ja Mart Kutsar
Lihtne, kandja figuuriga sobiv lõige, mille pealmine, läbipaistev kangakiht tekitab kauni värvi- ja vormimängu, millele lillornament lisab romantilist naiselikkust. Maret Maripuu ja Imre Kose Teineteisega üks paremini haakuvaid paare. Nii etnot kui kankaani. Äratuntavalt maretmaripuulik trendidest sõltumatu stiilne tulem.

Tõnis Arro ja Marju Tammik
Kui juba värvid mõjuvad ootamatult, polegi muid «trikke» vaja.

Kadri Must ja Priit Simson
Mustadesse pitslilledesse mattunud kleit mõjub salapäraselt ja naiselikult.
Maret Maripuu ja Imre Sooäär
Teineteisega üks paremini haakuvaid paare. Nii etnot kui ka kankaani. Äratuntavalt maretmaripuulik trendidest sõltumatu stiilne tulem.
PRESIDENDIBALLI ÜLEVAADET VAATA AJAKIRJAST — KÕIGE UHKEMAD KASUKAD JA ELIIT TANTSUPÕRANDAL!