Kolm sõpra masu, pupu ja täpe on pannud hiiglasliku paugu Eesti vaprate ja ilusate varandusele. Nii konkureerivad ka eksabikaasad Jüri Mõis (52) ja Tiina Mõis (52) viimasel aastal peamiselt rahakaotamises...

Oma varahaldusfirma JMB Investeeringute ASi 19,1 miljoni kroonises kahjumis süüdistab ettevõtja Jüri Mõis pankade riskijuhte, kes on tema hinnangul äärmiselt halba tööd teinud. «Portfell tegi mulle 35 kuni 40 miljoni ulatuses kahju,» on Jüri öelnud. «Muud asjad on plussi tootnud ka natuke ja niiviisi tuligi 19 miljonit kahjumit kokku. Sellises olukorras ei sobi mul Kroonikas rahva ees hoobelda ja ka abikaasa (Kerttu Olmann-Mõis)võib küsida, et milles asi, mees, kas on põhjust lobiseda.»
Jüri võib end lohutada sellega, et endised kolleegid Indrek Neivelt, Olari Taal ja eksabikaasa Tiina Mõis on kaotanud veelgi rohkem. Tiina on saanud 135,6 miljoni kroonise kaotuse ja peab lootma turgude taastumisele.
Kõige jubedama laksu sai aga kõige targemaks pankuriks peetud Arengufondi nõukogu esimees Indrek Neivelt. Kui Tiina Mõis kaotas kolmandiku varandusest, siis aastaga sai Neivelt väärtpaberiturgudelt 149 miljonit krooni kahjumit, seega sulas tema väärtpaberiportfell 80 protsendi ulatuses.