Mis juhtub, kui kokku saavad vürstipere siniveri, Hollywoodi glamuur ja Itaalia ärieliidi varandused? Lisame sinna veel tähelepanuväärselt hea välimuse ning polegi midagi imestada, et noortest Casiraghidest on saanud meedia uued lemmikud.

 


Jah, vähesed saavad eluteele kaasa pagasi, mida võiks võrrelda Andrea (24), Charlotte (21) ja Pierre (20) Casiraghi omaga. Nende vanaisa oli Rainier III, kolm aastat tagasi manalateele läinud vürst, kes valitses Monaco pisiriiki rohkem kui 50 aastat. Kolmiku vanaema oli legendaarne vürstinna Grace ehk Grace Kelly — oma aja kuulsamaid filmitähti, Ameerika kõrgklassi perest pärit Oscari-võitja, kes paraku hukkus autoõnnetusel juba paar aastat enne oma esimese lapselapse sündi.
Monaco praegune valitseja, vürst Albert II (50) on Andrea, Charlotte’i ja Pierre’i onu. Noorte ema, printsess Caroline (51) on Alberti vanem õde ning praeguse seisuga ka tema troonipärija. Kolmiku isa oli Stefano Casiraghi, Itaalia äridünastia liige ja Caroline’i teine abikaasa. Kahjuks sai Stefano väga noorelt surma — ta hukkus mootorpaadiõnnetusel Monaco ranniku lähedal, olles ise kõigest 30 aasta vanune. Tema ja Caroline’i lapsed olid siis kuue-, nelja- ja kolmeaastased …
#end#
Kasvasid Prantsusmaal
Pärast Casiraghi õnnetut surma otsustas noor lesk Monacost hoopis ära kolida. Andrea, Charlotte ja Pierre kasvasid üles Saint-Rémy-de-Provence’i väikelinnas Lõuna-Prantsusmaal. Kaheksa aastat pärast mehe hukkumist sõlmis printsess Caroline kolmanda abielu — tema uus väljavalitu oli vana sõber ja perekonnatuttav, Hannoveri prints Ernst August V (praegu 54).
Kuus kuud pärast abielu sõlmimist tuli ilmale Caroline’i ja Ernsti ühine laps, tütar Alexandra. Erinevalt oma poolvendadest ja -õest, kes jäid ema soovil ilma tiitlita, kannab Alexandra (praegu 8) täieõiguslikult Hannoveri printsessi tiitlit.
Ema uue abielu tõttu muutus Andrea, Charlotte’i ja Pierre’i elu taas. Nüüd koliti Pariisi lähedale Fontainebleausse, et elada lähemal Ernst Augusti eelmisest abielust sündinud kahele pojale. Pariisis lõpetasid noored Casiraghid ka keskkooli. Kõik nad räägivad hästi prantsuse, inglise ja itaalia, vähemal määral ka saksa keelt.
 
Välimus emalt, stiilitaju vanaemalt
Ajakirjanduse lemmik on juba lapsest saati Charlotte. Noor ja kaunis daam meenutab lausa uskumatul määral oma ema samas vanuses — ainult et ta on veelgi stiilsem, märksa enesekindlam ja ilmselt ka palju mõistlikum. (Temalt küll ei ootaks ülepeakaela abiellu tormamist, nagu seda tegi 21aastane printsess Caroline, kes abiellus endast 17 aastat vanema pankur-playboy Philippe Junot’ga ja lahutas juba kaks aastat hiljem …)
Kui välimuselt sarnaneb Charlotte oma emaga, siis stiilitaju on ta ilmselgelt pärinud vanaemalt, vürstinna Grace’ilt. «Ta meenutab mulle Brigitte Bardot’d,» on Charlotte’i kohta öelnud Karl Lagerfeld, kes disainis tütarlapsele tema 18. sünnipäeva kleidi. Muide, moekeiser oli tol peol ka ise kohal. Ning lisaks temale veel 450 inimest, kes jõid šampanjat ja vaatasid ilutulestikku päevakangelanna emale kuuluvas luksusvillas Prantsuse Rivieral …
 
Kaasavaraks oma saar
Charlotte oli ainult viieaastane, kui tema isapoolsed vanavanemad Giancarlo ja Fernanda Casiraghi kinkisid talle väikese saare Sardiinia ranniku lähedal. Muidugi leidub neiu riidekapis hulgaliselt disainerrõivaid — näiteks Chaneli ja Alberta Ferretti loomingut. Kaks aastat tagasi valis ajakiri Vanity Fair Charlotte’i oma iga-aastasesse maailma kõige paremini riietuvate inimeste nimekirja.
Charlotte’i on seostatud mitme kena noormehega – näiteks Austria aadlipere võsu Hubertus Herring-Frankensdorfi ja Belgia jõukast juristiperest pärit Felix Winckleriga. Eelmise aasta algul nähti Charlotte’i koos uue mehega, kelle eksootiliselt tõmmu välimus andis alust kuulujuttudele, et neiu uus kallim olevat Kuveidi prints. Sedavõrd siniverelise liiduga siiski tegu ei ole — Charlotte’i nüüdne poiss-sõber on galeriiomanik Alexander Dellal, kelle isa on rikas kinnisvaraarendaja ja ema brasiillannast eksmodell.
Kuigi Charlotte on Pariisi Sorbonne’i ülikooli hingekirjas, veedab ta viimastel andmetel suurema osa ajast Londonis, kus elab ja töötab Dellal. Inglismaa pealinnas on kaunitar ka paari ajalehe juures töökogemusi omandanud.
Tänavu maikuus reastas ajakiri Forbes kakskümmend maailma «kõige kuumemat» kuningliku perekonna noorliiget, kusjuures arvesse võeti ainult vallalised, kuni 35 aasta vanused isikud. Charlotte platseerus selles pingereas viiendale ja tema vend Andrea kümnendale kohale.
 
Surfarisoenguga bakalaureus
Andrea on Casiraghi kolmikust vanim — ja just tema on see, kellest võib vabalt saada Monaco järgmine või ülejärgmine riigipea (vt lisalugu). Blondi noormehe välimuses peitub midagi nii tema isast kui ka emapoolsest vanaemast. Pea kogu elu on Andrea eelistanud kanda pikemaid juukseid ning tänu surfarisoengule ja sportlikule kehaehitusele meenutab ta pigem Hollywoodi südametemurdjat kui igavat siniverelist.
Kuuldavasti tegeleb noormees nii ratsutamise, suusatamise, jalgpalli kui ka kitarrimänguga. Kaks aastat tagasi lõpetas ta visuaalsete kunstide ja rahvusvahelise poliitika bakalaureusena Pariisi Ameerika ülikooli ning elab praegu peamiselt New Yorgis.
Õe ja vennaga võrreldes on Andrea romantiliste seikluste nimekiri üsna lühike — või siis on ta osanud neid paremini saladuses hoida. Tema sõbratariks on juba neli aastat Kolumbia päritolu, kuid Šveitsis sündinud Tatiana Santo Domingo (24), kellega nad tutvusid Fontainebleau lütseumis õppides. Neiu vanavanemate varandus hõlmab muu hulgas 15% maailma suurimate hulka kuuluvast Milleri õlletööstusest, samuti telejaama, ajalehte, kindlustusfirmat ning muud head-paremat koduses Kolumbias.
Andrea on aeg-ajalt esindanud Monacot mõningatel ametlikel üritustel, näiteks visiidil Filipiinidele, kus teda saatis ka Tatiana. Noorpaari nähakse tihti glamuursetel pidudel Londonis, Cannesis, Ibiza saarel jm.
 
Majandust õppiv don Juan
Seevastu noorem vend Pierre on äratanud viimasel ajal tähelepanu just oma rohkete armuseikluste ja sageli vahelduvate pruutidega. Juuli keskpaiga seisuga on Pierre’i kaaslaseks Itaalia krahvi tütar Beatrice Borromeo, kellega koos on noormees sel suvel aega veetnud nii koduses Monte Carlos kui ka Saint-Tropez’ ja Toscana randadel. Mõlemad noored õpivad Milano Luigi Bocconi ülikoolis: Pierre majandust ning Beatrice juurat.
Kõigest 20aastase Pierre’i eelmised tüdruksõbrad on olnud prantslannast baleriin Emilie Fouillox, brasiillannast modell Fernanda Lessa, rootslannast modell Caroline Winberg ning Briti seltskonnakaunitar Alice Dellal (kelle vend Alex on Pierre’i õe Charlotte’i boyfriend) – ja see nimekiri pole täielik!
Pierre elab Milano trendikas Brera linnaosas, kus tema korteriüür on kuuldavasti ligi 40 000 krooni kuus. Just majandust õppivast Pierre’ist oodatakse seda, et ta võtaks tulevikus üle oma kadunud isa firmad, mida Stefano Casiraghi õnnetu surma järel on juhtinud tema vend Marco.

 
 
Kes pärib Monaco trooni?
Monaco praegune vürst Albert pole abielus iial olnud. Kuid tal on eri naistega kaks vallaslast: 16aastane tütar Jazmin ja 4aastane poeg Alexandre. Kuigi Albert on tunnistanud, et ta on nende mõlema isa, ja toetab lapsi ka rahaga, pole kummalgi õigust Monaco troonile — selle saab vaid ametlikust abielust sündinud järeltulija.
Monaco seaduste järgi muutuks vallaslapse positsioon seaduslikuks juhul, kui Albert abielluks neist emma-kumma emaga. Seda pole aga 50aastasel vürstil nähtavasti plaanis teha, sest nüüdseks on tal juba paar aastat tõsine suhe Lõuna-Aafrika Vabariigist pärit endise tippujuja Charlene Wittstockiga (30), kes osaleb ka Monaco ametlikel üritustel.
Kui Albert abiellub Charlene’i (või kellegi teisega), pärib Monaco trooni muidugi sellest abielust sündiv laps. Juhul aga, kui vürst seaduslikke lapsi ei saa, läheb troonipärimisõigus tema vanemale õele, printsess Caroline’ile — kellele omakorda järgneks tema vanem poeg Andrea. Kui viimane peaks kunagi tõusma Monaco troonile, võtab ta ilmselt perekonnanimeks oma ema suguvõsa nime Grimaldi.