18. augustil annab Jan Uuspõld Tallinnas Vene Kultuurikeskuses hooaja avaetenduse

monolavastusega Vanaisa. Sarnaselt oma eelkäijale, lavastusele Isa, oli ka Vanaisa Eesti Teatriagentuuri statistika põhjal menukaim sõnalavastus möödunud hooajal, kogudes 32112 vaatajat.

Menukat lavastust saab alanud aastal Monoteatris näha viimast hooaega. Kevadel Monoteatri lavale toodud musta huumoriga vürtsitatud lavastus Külm Lugu aga võtab ette ringreisi mööda Eestit ning jõuab juba augustis esimestele lavadele väljaspool Tallinna.

Monoteatri juht Karl Kermes tutvustab plaani: “Külma Loo" lavastasime algselt ju ainult Tallinna uue Pop-Up saali jaoks City Motorsi esinduses Staadioni 1. Lavastuse erakordsusest oli kevadel väga palju juttu kuid siis ei olnud meil veel valmisolekut ja jõudu nii suure projektiga liikuma minna. Inimkoopia Markuse ning kohtuarst Viljari tegemistega tahab kindlasti lähemalt tutvuda ka ülejäänud Eesti. Seega asume juba augustis City Motorsi abiga ja Renault bussidega lühemale reisile ning loodame enne aasta lõppu jõuab Külm Lugu külastada enamust Eesti lavadest.”

Oktoobri algus lööb aga Eesti huumorimaastikul platsi puhtaks, Monoteatri lavale jõuab Peeter Oja. “Peeter Ojaga oleme tegelikult koostööst rääkinud kohe Monoteatri loomisest alates, kuid ei ole kuidagi saanud asja õigesse hambasse. Nüüd on see kaua oodatud hetk käes. Juba esimesel oktoobril algab kolmenädalane Eesti turnee, kus Peeter Oja on üksi laval ja võtab väga teravalt ette Eesti elu, poliitika ning selle osapooled ehk valijad ning valitavad. See stand-up show sünnib koostöös Peeter Oja, Mart Normeti ja Erik Mooraga ning on Monoteatri laval täiesti uus vorm, sisu ja jõud,” sõnab Kermes.