Cleese teatas, et ei kavatse edaspidi enam kirjutada käsikirju või astuda üles komöödiates, kuna ei suudaks nagunii ületada oma “Fawlty Towersi” sarjaga seatud kõrget standardit, teatab BBC.

Monty Pythoni komöödiagrupis alustanud Cleese kavatseb nüüd asuda kirjutama raamatuid, teemaks komöödia ajalugu. Lisaks kavatseb ta pidada loenguid sellest, kuidas inimesi naerma ajada.

66-aastane Cleese ütles, et temast saab nüüd „komöödia professor“, et anda „noortele andekatele mõned mängureeglid“. Tema sõnul pakutakse tänapäeval teles kohutavalt palju halva kvaliteediga huumorit.

Montipüütonlase meelest ei mõista tänapäevased esinejad komöödia põhiprintsiipegi. „Tänapäeval on väga harva näha kedagi, kes mõistab vana head komöödiat. Viimane tõeliselt suurepärane etteaste, mida ma nägin, oli Eddie Izzard. Aga Ricky Gervais on ka hea tase võrreldes suurte Ameerika situatsioonikomöödiatega.“

Cleese alustas naljategemisega väikeses grupis ajal, mil õppis Cambridge’i ülikoolis juurat. Ta kujunes kiiresti sagedaseks esinejaks BBC-s ning liitus 1969. aastal Monty Pythoni Lendava Tsirkusega, kus temast sai grupi tuntuim nägu. Oma tipu saavutas ta hullu hotelliomaniku Basil Fawlty rollis.

Hiljem on ta osalenud ka filmides, näiteks Bondi filmide hullu teadusmehena Q-na või multifilmis “Shrek 2” kuningas Haroldi häälena.