URVE PALO jäi Äripäeva aasta ärimehe valimisel napilt kolmandaks Armin Karu ja Rein Kilgi järel. Võib häbenemata öelda, et ta on Eesti edukaim ärinaine.

Viimased aastad on Urve Palole (34) olnud ka isiklikult viljakad: sinna mahub tütre sünd ja eramu ost Viimsis.
Urve on uskumatult kahel jalal olev inimtüüp. Kindlasti esindab ta eestlaste geenikogumiku paremat osa. Naine juhib kaheksandat aastat Eesti üht suurimat ehitusfirmat Saint-Gobaini Ehitustoodete Eesti ASi.
Vestleme Urvega tema büroos Pirita teel. Sealt avaneb suurepärane vaade Tallinna lahele. Seina kaunistab Mati Küti maal mägise maastikuga. «Ikka kõrgustesse. Siht peab olema silmade ees!» naerab ärinaine, kes on loomult üsna otsekohene inimene. «Keerutada ma tõesti ei armasta. Olen teinud kõike hinge ja kirega. Ka tööd. Ma ei oska teha pooles vinnas asju.» Nii defineerib ta oma edu saladuse.
Sündinud Haapsalus, üles kasvanud Värskas, müünud kanu ja porgandeid Petseri ja Pihkva turul, armunud Tartus. Nii võiks kirjeldada naise noorust. Urve isa oli Värska metsaülem ja ema abimetsaülem. Perel oli palju lemmikloomi: pulle, lehmi, lambaid, kanu. Nii nagu omal ajal kombeks.Ülejäägid müüdi Venemaa turul. Ohvitserid olid väga head ostjad. «Eto, eto… näitasid nad tingimata kaubale ja ostsid,» meenutab Urve. Talle meeldis müügitöö. Nooruses saadud kogemus aitas aegade muutuses olla parem turundusjuht.

Lähemalt 16. jaanuari Kroonikast