Ansambli The Smiths kunagine ninamees paljastas aastal 2014, et tal on kõrivähk. “Midaiganes. Kui ma suren, siis suren. Kui ma ei sure, siis ei sure. Praegu tunnen end hästi. Ma olen täiesti teadlik sellest, et oma viimatiste fotode peal näen väga nõder välja, aga seda see haigus teebki. Ma ei kavatse selle pärast muretseda. Puhkan siis, kui olen surnud,” sõnas Morrissey toona ning ei paistnud ka kõige mustema süžee ees hirmu tundvat. Möödunud aastal antud intervjuus nentis ta aga, et vähitavi on tema tempot aeglustanud.

Selle nädala alguses eines 57-aastane laulja Arizonas, kuid kõndis vaid pärast kuute lugu lavalt minema. Kontserdi alguses sõnas mees publikule: “Paistab, et jätsin tüki oma suust Guadalajarasse (Mehhiko linn, kus ta aprilli alguses esines — toim.), kuid ma seisan siin ja laulan ning kui vaja, siis suren.” Fännid jäid nõutult ootele, kui Morrissey jättis oma hittloo “Everyday Is Like Sunday” ootamatult pooleli ja lahkus.

Pärast Morrissey lahkumist, läks tema klahvpillimängija Gustavo Manzur olukorda uurima. Mõne aja pärast Manzur naasis ning vabandas rahva ees: “Ta hääl on kadunud. Te kuulsite seda, te kuulsite seda. Ta on väga-väga kõvasti üritanud. Ta tuli, ta üritas. Ta hääl on täiesti kadunud. Meil on kahju. Tal on kahju, Te teate, et ta üritas.”

Morrissey on viimastel aastatel tervisega pidevalt kimpus olnud — küll on ta ravinud veritsevaid maohaavandeid, kopsupõletikku ja erinevaid teisi hingamisteede infektsioone.