Silvia sõnul oli neil Jaaguga tõeliselt tormiline suhe – meeletu armumine, kihlus, laps – mis paraku põles heleda leegiga ja mille kohale hakkasid tekkima tormipilved kui pisipoeg oli sündinud. „Lapse sündides sai tJaak aru, mis tähendab omada päris oma last. Mina nõudliku naisena aga ei saa näha laste eelistamist. Ta sai ka aru, et oli võtnud liiga suure "ampsu". Tema aga hakkas eelistama oma last mu teistele lastele. Armastan kõiki oma nelja last võrdselt ning nõudsin ebaõiglaselt temalt sama.„

Põhjuseid, miks suhtes pinged kasvasid oli aga veelgi. Nimelt purunesid Silvia unistused oma majas elada omaniku kirjaga, et ta lõpetab üürilepingu ja võtab maja tagasi. Kiiresti tuli leida asenduspind ning oma asjad kokku korjata ning seda nelja lapse kõrvalt. (Päeval tegelesin laste ja muusikaga, öösel kolisin. Olen täiesti magamata,” võtab Silvia oma viimaste nädalate sündmused kokku. Õnneks leidis Silvia kiirelt korteri kesklinnas ning Jaak oli kolimisel ka igati abiks ning jääb ka edaspidi väga lähedaseks pisipoeg Arthurile.

Silvia leiab aga, et just Jaak vajas temast puhkust. „Mulle tundub, et Jaagule ei meeldi edevad naised. Ta leidis, et kuniks olen loomult selline, nagu olen olnud, pole mul lootust püsivaks suhteks. Vaadates meie suhte algusele, olin ebaaus ka Jaagu suhtes, sest haavad eelmisest suhtest polnud paranenud. See on olnud üks mõjutaja meie kooselus. Minu kõrval pole lihtne olla. Jaak oli isegi tubli,” analüüsib Silvia lahkumineku tagamaid.

Uue eluetapi tähistamiseks ning justkui oma edevuse taltsutamiseks lõikas Silvia maha ka pikad eebenimustad pikad juuksed. „Iseenda protestiks lõikasin. Ma tundsin, et pikkade juustega olen liiga ilus ja enesekindel. Ma ei taha enam olla selline eputis, vaid et minu muusikuoskus oleks peamine.”

Silvia lubab nüüdsest keskenduda veelgi enam laste kasvatamisele. „Mitmest pojast on sirgumas andekad muusikud, tahan neile rohkem pühenduda, olla toeks. Mulle meeldib olla ema ja ajagada lastele hästi palju armastust. Uueks suhteks või armumiseks ta nii pea valmis ei ole, kuigi minu puhul juhtuvad kõik asjad spontaanselt. Ehk iial ei tea.”

Pea täpselt aasta tagasi sai Silvia ja Jaagu suhe Kroonika veergudelt avalikuks ning juba siis tõdes Silvia, et oma noore ea kohta, on tal tõesti liiga palju suhteid olnud. „Palun mõistke – ma ei naudi meeste vahetamist! Mu elu on lihtsalt läinud nii. “ sõnab tšellist Silvia Ilves.