Sugupõlvi kestnud purjetamistraditsioon jätkub! Lahutatud Murutaride, kirjanik Kati Saara Vatmanni (44) ja kirjastaja Alo Murutari (46) poeg Richard (23) on oma isa ja vanaisa eeskujul purjetamisega tegelenud aastaid, hiljuti aga võttis hobi tõsisema pöörde.

Richard lõi koos teiste väikelaevanduse ja päevapurjetamise fanaatikute Johan Ran-nasti (30) ja Kalev Essensoniga (49) käed külge mehisele ettevõtmisele – meisterdada mitmeotstarbeline väikelaev Dolphin. Alus on huvi pälvinud juba Lõuna-Prantsusmaal ja Skandinaavias!

«Tegu on multifunktsionaalse viiemeetrise väikelaevaga,» ütleb Richard. Noormees, kes on purjetamisega tegelenud pea kogu elu, mõlgutas laevaehitusmõtteid juba aastaid enne, kuni tiimi kokku pani. Toodet, millel kallal on nokitsenud vaid neli meest, tulevad huvilised Lõuna-Prantsusmaalt üle vaatama märtsi lõpus: «Piltide järgi on nad Dolphini müümisest ja turundamisest Prantsusmaal väga huvitatud.» Dolphin on ka Eesti suurima ettevõtluskonkursi Ajujaht finaalis.

Richardi sõnul on väikelaev mõeldud eelkõige hobisõitjatele: «Mõte on populariseerida päevapurjetamist. Antud sõiduk on väga turvaline ja mitmeotstarbeline.»

Murutariga astus «ühte paati» ka kirglikust purjetajast muusik Peeter Rebane (38). «Tal oli ja on suur idee, et igal Eesti laevatataval veekogul võiks olla vähemalt üks puri. See nüüd tema vastutusel ongi, et kümne aasta pärast see nii tõesti ka oleks.»