Juba kiirelt raamatumüügi edetabelite tippudesse tõusnud Mart Sanderi maalitud piltidega elegantne raamat annab lühikese ja haarava ülevaate maailma tuntuimate heliloojate elust — milline oli nende saatus, mis motiveeris neid looma ning millised on nende tähtsaimad teosed. Kaunite portreede kõrval muutuvad läbi paljude legendide, anekdootide ja pikantsete juhtumiste nii ammusurnud kui ka elusad heliloojad inimlikeks ja huvitavateks karakteriteks oma hüvede ja pahedega.

“Need on 25 heliloojat, kelle loominguga on mul elus olnud kõige lähedasem suhe või on minu muusikutöö mind nende teostega kokku viinud. Kui vanasti öeldi, et tõeline muusikaline menu saabub siis, kui mõnda muusikalist meloodiat vilistavad ajalehepoisid, siis tänapäeval võib seda parafraseerida, öeldes, et tõelise menu märgiks on see, kui mõnda meloodiat mängib mobiiltelefon, kui see kõlab telereklaamis või arvutimängus, kui selle saatel võistlevad iluuisutajad kulla nimel või kui sellest tehtud töötlus jõuab popmuusika edetabelisse,” räägib Mart Sander raamatusse jõudnud heliloojate valikust. Sander täpsustab, et kõik raamatus olevad algupärased portreed sündisid segatehnikas ning on maalitud A3 suuruses Räpina paberivabriku taaskasutuspaberist kartongile.

Autor Mart Sander on muusik, kunstnik ja kirjanik, keda kõigi raamatus toodud heliloojate loominguga seob sügavalt isiklik suhe — just see annab raamatule unikaalse värskuse ning intiimsuse. “Lugusid suurtest heliloojatest” ning hiljuti inglise keeles ilmunud “The Swan Prince” (“Luigeprints”) on Sanderi neljas ja viies raamat. Kunstnik on ka värskelt ilmunud uue ja luksusliku klassiku “Suur Gatsby” kauni kaanekujunduse autor.

Mart Sanderi autogrammitund — “Lugusid suurtest heliloojatest” sel neljapäeval, 19. detsembril kell 17 Solarise Apollos.