Eero vanaisa on ooperilavastaja Arne Mikk(86) ja isa ooperilaulja Mart Mikk(56), kes aastaid ka Estonia ooperijuhina töötanud, nüüd Infortari turundusjuht. Ja nagu Mart kasvas peres kahe vennaga, on ta ka ise kolme poja isa.

Nüüd vanemale pojale Eerole nädalaid teleka ees pöialt hoidnud Mart tõdeb: „Ränk, kuid avardav kogemus kogu eluks!” Publikuhääletus meenutas talle kangesti Eurovisioni laulude valimisi. „Eksperdid võivad ju oma arvamuse öelda, aga lõpptulemuse otsustab mitte meloodia ilu või laulja esitus, vaid vaatajate emotsioon ja lojaalsus.”
Eerol ja Mari-Annel poeg Aleksandriga(6) õnnestus televaatajaile korda minna ja omaks saada. Sedavõrd, et avasaateis ehitusekspertide punktidega viimasel kohal maandunud paarina õnnestus neil finaalis tõusta rahvahäältega esimeseks.
„Väga hinnatav on uue põlvkonna oskus julgelt ette võtta ja oma muredega iseseisvalt hakkama saada,” tunnustab vanaisa Arne pojapoja peret omalt poolt. „Kui palju nõudis sihikindust ilma igasuguse eelarveta tillukeses kaubikus poole Euroopa läbi kolistamine,” lisab ta. Meenutades, kuidas noored võtsid tegid, ikka koos väikese pojaga, mullu teoks karastava unistuse: reisides-elades ligi üheksa kuud kaubikusse ehitatud kodus. „Sama jonnakalt võitlesid nad nüüd enda hubase konteinerkodu nimel,” rõõmustab vanaisa, et noored nii hästi ise oma elu järele saamisega toime tulevad.

Seni üürikorteris elanud Eero ja Mari-Anne lootsid väga, kinkida sünnipäevadeks teineteisele oma maja. Julgemata siiski võitu uskuda. Ent koduehituse võistlussaates konteineritesse majad ehitanud tandemitest osutusidki just nemad paariks, kes võitis oma töövilja auhinnaks: ehitatud kodu päriselt endale ja kuuene poeg Aleksandergi sai esimese oma toa.

Fotod: Karli Saul