Toe Tagi räppar Revo Jõgisalul avastati hiljuti halvaloomuline nahavähk. Ta paneb kõigile südamele, et oma tervise eest on vaja hoolt kanda, sest melanoom võib tabada meid kõiki!

Toe Tag liige Revo tegeleb aktiivselt veespordiga, nimelt meeldib talle surfata ja sukelduda. Kui kolm aastat tagasi hakkas sünnimärk, mis oli mehe kehal olnud juba lapsepõlvest saadik, teda kalipso selgatõmbamisel segama, läks ta arsti juurde ja see eemaldati.

"Ma olen elav näide sellest, kuidas mitte kunagi ei tohi uskuda kõige esimest diagnoosi, alati tuleb see lasta üle kontrollida," ütleb Revo Õhtulehele. "Olen lugenud, et Eestis on iga kolmas haigusjuhtum põhjustatud perearstide valedest otsustest," muigab ta mõrult.

Eemdaldatud sünnimärk hakkas aegsasti tagasi kasvama. Alles mullu sügisel arvas Revo elukaaslane, et onkoloog peaks sünnimärgi üle vaatama. Selleks ajaks oli see juba värvigi muutnud, ent Revo ei pabistanud eriti, arvas lihtsalt, et tuleb teha veel üks väike lõikus.

Analüüsidest selgus aga, et tegemist on melanoomi ehk halvaloomulise kasvajaga, mis oli levinud edasi lümfisõlmedesse. “Siis oli küll pannika!” tunnistab ta.

"Tahtsingi minuga juhtunust laiemalt rääkides kõikidele inimestele südamele panna, et nad oma tervisesse hoolikamalt suhtuksid. Melanoom on salakaval haigus: ei valu, ei mingeid muid vaevusi. Ja see pole pelgalt vanainimeste haigus, vaid võib tabada meid kõiki," ei varja räppar, miks ta oma haiguse loo avalikkuse ette tõi.